Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple lancerer selvhjælps-reparationer i Europa / Elon Musks hjernechip-firma anklaget for at bryde dyrevelfærdsloven / Disney har udviklet AI-værktøj til at forynge skuespillere på få sekunder / Monta henter ny chef

Morgen-briefing: Apple lancerer selvhjælps-reparationer i Europa / Elon Musks hjernechip-firma anklaget for at bryde dyrevelfærdsloven / Disney har udviklet AI-værktøj til at forynge skuespillere på få sekunder / Monta henter ny roaming-chef

Velkommen til dagens morgenbriefing. I dag kan du læse om Apple, Disney, Elon Musk og en ny chef til et dansk selskab.

Nyhedsoverblikket er bragt af journalist Kristoffer Ingemand.

Apple lancerer selvhjælps-reparationer i Europa – men Danmark må vente

Apples reparationer via selvbetjening kommer nu til Europa, men Danmark må vente.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Apple.

Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan købe originale reservedele og værktøjer fra Apple, men altså endnu ikke Danmark.

Apples reservedele og værktøjer kan i de gældende lande købes Apples Self Service Repair Store.

“Vi tror på, at den bedste teknologi for vores kunder og for planeten er teknologi, som holder. Derfor designer vi vores produkter til at være holdbare, så de sjældent kræver vedligeholdelse eller reparation,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer i meddelelsen og fortsætter:

“Men når der er behov for reparation, ønsker vi, at kunderne skal have mange muligheder for sikker og pålidelig reparation. Derfor er vi virkelig spændte på lanceringen af reparation via selvbetjening i Europa, hvor vores kunder får direkte adgang til originale reservedele, værktøjer og vejledninger fra Apple.”

Monta henter ny chef

Den danske startup Monta, der står bag en app til opladning af elbiler, har netop hentet en ny mand ind til ledelsen.

Der er tale om entreprenør og tidligere Global Head of Martech hos Carlsberg Martin Majlund ind som roaming-chef.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

“Monta har på under to år opbygget en unik position i markedet, hvor de forbinder ladestandere, elbilister, virksomheder og byzoner i ét samlet økosystem, der er med til at skabe en bæredygtig ladeinfrastruktur,” udtaler Martin Majlund i meddelelsen og fortsætter:

Ved at øge vores fokus på roaming vil vi accelerere udviklingen og frem for alt gøre det nemt og problemfrit for elbilister at lade deres elbil. Ambitionen er at blive blandt de største roamingplatforme i Europa baseret på kvalitet.”

Monta er aktive i Storbritannien, Irland, Tyskland og Østrig samt resten af Skandinavien ogkigger mod Nordamerika som næste destination.

Elon Musks hjernechip-firma anklaget for at bryde dyrevelfærdsloven

Elon Musks hjerneimplantatfirma Neuralink er under efterforskning i USA for angiveligt at have overtrådt dyrevelfærdsloven i landet. Det sker på grund af klager fra personalet om firmaets dyreforsøg.

Det skriver Reuters.

Neuralink udvikler hjerneimplantater, som har til formål at skulle hjælpe lammede mennesker til at gå igen og helbrede andre neurologiske lidelser.

Elon Musk og ledelsen i selskabet er ikke vendt tilbage på Reuters henvendelse. Selskabet har angiveligt dræbt 1.500 dyr.

Disney har udviklet AI-værktøj til at forynge skuespillere på få sekunder

Disney vil mindske tiden brugt på postproduktion, og derfor har selskabet udviklet et Ai-værktøj, som kan forynge skuespilleres udseende på få sekunder.

Det skriver The Verge.

Værktøjet hedder FRAN (face re-aging network) og bruger AI til at ændre udseendet på skuespillerne på skærmen.

Du kan se en video her: