Artikel top billede

Google, Oracle, Amazon og Microsoft vinder kæmpe cloud-kontrakt hos Pentagon til over 60 milliarder kroner

De fire cloud-selskaber har sammen vundet den lukrative cloud-kontrakt, som har en værdi på over 60 milliarder kroner og løber indtil 2028.

En uvant alliance har fundet sted. Google, Oracle, Amazon og Microsoft har sammen vundet en kæmpe cloud-kontrakt for USA’s forsvarsministerium med base i Pentagon.

Kontrakten har en værdi på op til 64 milliarder danske kroner i alt og varer til 2028.

Det skriver CNBC.

Det er resultatet af Joint Warfighting Cloud Capability, eller JWCC-udbuddet, som er i tråd med det amerikanske forsvarsministeriums strategi om at benytte flere udbydere af cloud og infrastrukturteknologi, i modsætning til at stole på et enkelt firma.

Denne strategi, som blev fremmet under Trump-administrationen.

“JWCC er et indkøb med flere tildelinger, der består af fire kontrakter med et fælles loft på 9 milliarder dollar,” meddeler ministeriet ifølge mediet.

Oprindeligt havde Pentagon tildelt Joint Enterprise Defence Infrastructure udelukkende til Microsoft i 2019. Det blev dog ændret, da Pentagon sidste år ændrede tilgangen og bad om bud fra Amazon, Google, Microsoft og Oracle. Det skete efter klager fra både Amazon og Oracle.

“Formålet med denne kontrakt er at forsyne forsvarsministeriet med globalt tilgængelige cloud-tjenester på tværs af alle sikkerhedsdomæner og klassifikationsniveauer, fra det strategiske niveau til den taktiske kant,” meddeler forsvarsministeriet ifølge CNBC.