Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: ChatGPT har skrevet en sang. Nick Cave kalder den "grotesk hån" mod mennesker / Ny EU forordning træder snart i kraft / Microsoft investerer i HR-softwareselskab

ChatGPT har skrevet en sang. Nick Cave kalder den "grotesk hån" mod mennesker. Ny EU forordning træder snart i kraft. Microsoft investerer i HR-softwareselskab. 210 ITU-elever skal til omeksamen.

Godmorgen og velkommen til endnu en morgenbriefing.

Vi er nu nået til midten af ugen, og i dag står menuen på en historie om ChatGPT og dens (manglende?) sang-færdigheder.

Når har EU-apparatet været i gang igen med endnu en forordning, som visse virksomheder skal forholde sig til.

Så har Microsoft investeret i det vi kan kalde HR-software. Og 210 ITU-studerende skal til om-eksamen på grund af rod i prøvematerialet.

Det er Ditte Vinterberg Weng, der endnu engang trækker nyhederne til truget, og tvinger dig til at drikke af det.

Rigtig god fornøjelse!

ChatGPT har skrevet en sang. Nick Cave kalder den "grotesk hån" mod mennesker

Mens tusindvis af mennesker verden over har imponeredes over ChatGPT's menneskelignende svar på alverdens spørgsmål, så er musikeren Nick Cave knap så meget oppe at køre over den intelligente software.

CharGPT trådte ind i kunstnerens minefelt, da den skrev en sang "i stil med Nick Cave", og det har fået Cave selv til at kalde præstationen for "bullshit" og "en grotesk hån mod, hvad det er at være menneske".

Det var en new zelandsk fan, der havde sendt Nick Cave sangen, der var fuld af, hvad The Guardian beskriver som "mørke bibelske billeder".

Måske var en del af Caves lidt skarpe reaktion provokeret af, at Mark, som denne fan hed, langt fra var den første, der var kommet på ideen at sende AI-producerede lookalike-sange til musikikonet.

"Det er nok at sige, jeg føler ikke den samme entusiasme omkring denne teknologi," skrev han. "Jeg forstår, at ChatGPT er i sin vorden, men måske er det den nye rædsel ved AI - at den for altid vil være i sin vorden, da den altid vil have længere at gå, og retningen er altid fremad, altid hurtigere."

Ny EU forordning træder snart i kraft

Nu er der kun en måned til, at den europæiske DSA-forordning (Digital Service Act) endeligt bliver taget i brug.

Hvis du har glemt hvad dét er, så er det en ny forordningen, der skal regulere de tjenester, der skaber bindeled mellem brugere, der "udveksler information, tjenesteydelser eller varer".

Det kan være social medier, digitale markedspladser, en søgemaskine eller en beskedtjeneste.

17. februar går det altså løs for disse tjenester, der fremadrettet skal offentliggøre antallet af aktive brugere i EU. Der er dog visse undtagelser for mindre virksomheder.

Men det er kun starten. Endnu flere regler, som også er en del af forordningen, kommer til, og vil finde anvendelse senere i 2024.

Du kan læse mere om DSA-forordningen her.

Microsoft investerer i HR-softwareselskab

Microsoft har investeret i det asiatiske HR-softwarefirma Darwinbox. Størrelsen på aktieinvesteringen er ikke oplyst, men kom i forlængelse af Darwinbox's Series D-runde, som værdiansatte virksomheden til mere end én milliard dollar i begyndelsen af 2022.

Som en del af aftalen vil de to virksomheder arbejde sammen om at integrere Darwinbox- og Microsoft-produktøkosystemerne, skriver Bloomberg.

Darwinbox betjener mere end 700 virksomhedskunder i dag. Selskabet, som har sine rødder i Indien, startede i 2015 og tæller Singapore som sit internationale hovedkvarter.

Salesforce Ventures og Sequoia Capital er nogen af de selskaber, der står bag Darwinbox, og dets kunder omfatter HDFC Bank, Aviva Singlife og Tokopedia.

Flere erhvervskunder søger en fordel i at fastholde talentfulde medarbejdere, da der i flere brancher - herunder i høj grad it-branchen - bliver færre og færre ansøgere til de mange ledige stillinger.

210 ITU-elever skal til om-eksamen

22. december sidste år blev studerende, der aflagde eksamen i faget Security 1 på ITU, præsenteret for et eksamenssæt, der var identisk med det forrige års eksamenssæt.

Det oplyser IT-Universitetet i København på sin egen hjemmeside.

Og det resulterer nu i, at i alt 210 studerende skal til om-eksamen.

Det er den kursusansvarlige, som har genbrugt eksamenssættet fra sidste år i forbindelse med afviklingen af eksamen, oplyser universitetet. Studerende på kurset gjorde efterfølgende studieadministrationen opmærksom på problemet.

Efter ITU's ledelse gik ind i sagen er det desuden kommet frem, at eksamenssættet er blevet genbrugt ved mere end en lejlighed.

”Det er en meget alvorlig forseelse, som går stik imod alle universitetets principper, lyder det fra rektor på IT-Universitetet, Per Bruun Brockhoff.

"Vi er fuldt ud bevidste om situationens alvor."

Den nye eksamen skal finde sted i februar.

"Jeg er synderen, jeg er helgenen"

Tak for at læse med helt her til. Inden du går ud i verden på denne - sikkert - regnvåde onsdag, så lad os slutte af på en sang "i stil med Nick Cave. Rigtig god dag:

"Jeg er synderen, jeg er helgenen / jeg er mørket, jeg er lyset / jeg er jægeren, jeg er byttet / jeg er djævelen, jeg er frelseren."

Syng med!