Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Spil-kæmpen Activision Blizzard bekræfter cyberangreb: Flere meldinger om datalæk

Spilselskabet og det måske kommende Microsoft-opkøb Activision Blizzard har været udsat for et phishingangreb. Der er uenighed om, hvorvidt medarbejderdata blandt andet er blevet kompromitteret.

De seneste dage har der været historier i forskellige medier om et datalæk hos spilselskabet Activision Blizzard, som, hvis konkurrencemyndighederne tillader det, snart kan høre under Microsoft. Her var der flere meldinger om et datalæk.

Og nu bekræfter selskabet overfor Bleepingcomputer, at der har fundet angreb sted, men spilproducenten afviser dog, at der skulle være kompromitteret data fra ansatte eller spillere.

"Den 4. december 2022 adresserede vores informationssikkerhedsteam hurtigt et SMS-phishing-forsøg og løste det hurtigt. Efter en grundig undersøgelse fastslog vi, at der ikke blev tilgået følsomme medarbejderdata, spilkode eller spillerdata," meddeler selskabet til mediet.

Flere cybersikkerhedsefterforskere melder dog, at der har fundet datalæk sted blandt medarbejder- og spillerdata.

"De (angriberne, red.) eksfiltrerede følsomme arbejdspladsdokumenter, såvel som indhold, der var planlagt til at blive frigivet til den 17. november 2023. Activision fortalte det ikke til nogen," meddeler efterforskere fra VX-Underground.

Mediet InsiderGaming har gennemgået hele lækagen og melder ligeledes, at den indeholder fulde navne, e-mailadresser, telefonnumre, lønninger, arbejdssteder og andre medarbejderoplysninger.

For øjeblikket er Microsoft i gang med et opkøb af Activision Blizzard til 69 milliarder dollar. Der er dog flere konkurrencemyndigheder, der er kritiske overfor opkøbet.

Amerikanske FTC har lagt sag an mod Microsoft for at stopper handelen, mens engelske CMA mener, det vil skade konkurrencen i sin nuværende form, og EU er i gang med at undersøge sagen.