Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fire mænd sigtet for at stjæle for en million dollar fra Microsoft / Snapchat indfører nye kontroller / Nyt blot i toppen af Microsoft / Et stort antal ansatte ønsker it-support med AI

Fire mænd sigtet for at stjæle for en million dollar fra Microsoft / Snapchat indfører nye kontroller / Nyt blot i toppen af Microsoft / Et stort antal ansatte ønsker it-support med AI

Godmorgen!

Velkommen til torsdagens morgenbriefing.

I dag kan I læse om et tyveri fra Microsoft, en undersøgelse fra Lenovo, Snapchats nye kontroller og lidt rokade i Microsofts amerikanske bestyrelse.

Nyhederne er bragt af Kristoffer Ingemand.

God læselyst.

Fire mænd sigtet for at stjæle for en million dollar fra Microsoft

Fire mænd er sigtet for at stjæle produkter til en værdi af mere end en million dollar fra Microsofts lastbiler i USA.

Politiet i Californien anholdt to af de mistænkte den 2. februar, og de to andre er stadig på fri fod.

Det skriver The Register.

Det forlyder, at mændene mellem februar og juni 2022 Xbox’er og Acer-produkter fra Microsofts lastbiler under transport og fra IT-gigantens varehuse i hele Californien.

Et stort antal ansatte ønsker it-support med AI

Dårlig it-support rammer arbejdsglæden i de fleste virksomheder.

Derfor er der store forventninger til, at AI kan løse en lang række it-problemer i dagligdagen, viser ny undersøgelse fra Lenovo.

87 procent af medarbejdere giver udtryk for, at AI kan spille en væsentlig rolle i at sikre produktiviteten på deres arbejdsplads. Det konkluderer en ny, global undersøgelse foretaget blandt 12.000 medarbejdere, som teknologivirksomheden Lenovo står bag.

Otte ud af ti foretrækker en blanding af kunstig intelligens og menneskelig interaktion.

"Arbejdspladser verden over har udviklet sig markant med den tiltagende mængde hybridarbejde, men it-supporten til medarbejdere har tydeligvis ikke kunnet følge med. Med udbredelsen af cloud-tjenester, digitale værktøjer og metaverset er virksomheders it-løsninger blevet mere komplekse, og det stiller større krav til it-supporten i forhold til at sikre medarbejdernes arbejdsglæde," udtaler John Stamer, Vice President og General Manager, Global Product Services i Lenovo, i en meddelelse.

Snapchat indfører nye kontroller

Snapchat indfører nye retningslinjer og funktioner. Snap (selskabet bag Snapchat) udruller Snap Content Controls, som er en funktion i Family Center, der lader forældre sætte grænser for, hvilken slags indhold børn og teenagere kan se i ’Stories’ og Spotlight på Snapchat.

Snap Family Center blev lanceret sidste år for at give forældre en måde at få indsigt i, hvem deres teenagere kommunikerer med på Snapchat.

Snap arbejder også på at tilføje flere værktøjer til familiecentret omkring My AI, Snaps eksperimentelle chatbot, som vil give forældre mere synlighed og kontrol over deres teenageres brug af My AI.

Mere information om dette vil blive offentliggjort senere, meddeler Snap.

Nyt blot i toppen af Microsoft

Microsoft annoncerede tirsdag udnævnelsen af Sandra E. Peterson, der kommer fra en stilling som operating partner hos Clayton, Dubilier & Rice, som Lead Independent Director.

Hun efterfølger John W. Thompson, der har fungeret i rollerne som Lead Independent Director eller bestyrelsesformand siden 2012.

Det meddeler Microsoft i en meddelelse.

"Siden hun trådte ind i vores bestyrelse, har den vejledning og den indsigt, Sandi har givet, været uvurderlig. Jeg er glad for, at hun vil fortsætte med at bringe et væld af ekspertise og lederskab til Microsoft som ledende uafhængig direktør," udtaler Microsofts topchef Satya Nadella.