Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Folketinget vedtager ny lov, som skal skaffe flere it-ansatte til Danmark

Folketinget har netop vedtaget en lov, der gør det lettere for virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Det er en ændring, der har været sukket efter i it-branchen, og håbet er, at det vil føre til rekruttering af flere internationale it-ansatte.

Fra 1. april træder nye regler for arbejdstilladelser i kraft.

Det sker, fordi Folketinget netop har vedtaget en ny lov på udlændingeområdet, som skal styrke international rekruttering. Det drejer sig om loven L46.

Det er ændringer, der har været sukket efter blandt landets it-arbejdsgivere, og det er især håbet, at der nu skal mere udenlandske arbejdskraft i Danmark på it-området, lyder det fra DI Digital, som er meget begejstret for den lye lovgivning.

”Den viser, at der er politisk opbakning til at løse de store udfordringer med mangel på arbejdskraft, som fylder meget i mange brancher og ikke mindst i forhold til manglen på dygtige it-folk, som lige nu er en bremseklods for den digitale udvikling og dermed også for de digitale grønne løsninger, som vi har så hårdt brug for,” udtaler Rikke Zeberg, branchedirektør i DI Digital i en meddelelse.

Konkret betyder det nyligt vedtagede lovforslag, at beløbsordningen nedsættes. Det vil sige, at international arbejdskraft fra 1. april skal tjene 375.000 kroner årligt i løn for at kunne leve op til krav om opholdstilladelse – i dag hedder tallet 465.000 kroner.

Derudover kan virksomheder med 10 fuldtidsansatte blive certificeret til fast track-ordningen, som gør, at de kan søge opholdstilladelse for deres ansatte med en fuldmagt, hvis de lever op til en række krav.

Og dertil kan flere stillingsbetegnelser komme på positivlisterne ved national og regional mangel på arbejdskraft.

”DI Digital har netop lanceret et politisk udspil med en række forslag til, hvordan vi kan løfte de digitale kompetencer i Danmark og komme den alvorlige mangel på it-specialister til livs. At Folketinget nu har besluttet at lette adgangen til internationale medarbejdere, er meget vigtigt i den sammenhæng,” udtaler Rikke Hougaard Zeberg.

For stemte 92 (S, V, M, DD, LA, KF, RV, ALT og NB), imod stemte 18 (SF, EL og DF), hverken for eller imod stemte 0.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere