Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Peytz-partner takker af efter 20 år / DI Digital: Vi skal i gang med en digitaliseringsstrategi / Kina afviser tvungent TikTok-salg

Peytz-partner takker af efter 20 år. DI Digital: Vi skal i gang med en digitaliseringsstrategi. Kina afviser tvungent TikTok-salg.

Godmorgen venner,

Velkommen til fredagens - og dermed ugens sidste - morgen-briefing fra Computerworld.

Mit navn er Qëndrim Fazliu, og jeg er morgen-briefing-værten, der skal gelejde dig og alle andre morgenfriske Computerworld-læsere fra den ene historie til den næste.

Vi starter morgenen med en Peytz-partner, der siger farvel efter 20 år i det digitale bureau..

God fornøjelse - og god weekend, når I kommer så langt.

Peytz-partner takker af efter 20 år

Claus Sølvsteen går på pension efter 20 år som partner i et af Danmarks største digitale bureauer.

Det oplyser Peytz i en meddelelse.

Claus Sølvsten er uddannet journalist og arbejdede inden Peytz som journalist og redaktør på Politiken gennem 10 år, hvor han blandt andet var med til at opbygge og drive computer-sektionen Politiken Computer.

Han stod også bag Danmarks dengang største online community, Politiken Online, en slags forløber til Facebook, før han i 1995 byggede den første version af politiken.dk.

Mens Claus Sølvsten arbejdede som journalist på Politiken fik han også den første private e-mail-adresse i Danmark, fremgår det af meddelelsen.

Sølvsten siger farvel kort tid efter, at Peytz er blevet opkøbt af den europæiske bureaukæde iO.

DI Digital: Vi skal i gang med en digitaliseringsstrategi

SVM-regeringen har udskudt de afsatte midler til digitaliseringsstrategien i forbindelse med regeringens udspil af finansloven.

Det er dog ikke overraskende, siger Rikke Hougaard Zeber, branchedirektør i DI Digital.

"Danmark har nu været uden en gældende digitaliseringsstrategi siden 2020, hvor den seneste udløb. Regeringens Digitaliseringspartnerskab afleverede sine anbefalinger i oktober 2021, og siden da har vi ventet på først S-regeringen og nu SVM-regeringen," lyder det.

Zeberg udtrykker forståelse for, at udskydelsen kommer grundet andre mere presserende sager, men, lyder det:

"Vi har en fælles ambition om at være globalt førende med digitalisering. Derfor har vi i dén grad brug for at politikerne bliver enige om en samlet strategi," lyder det.

Og det skal gerne være den strategi, der i forvejen ligger et udkast til, siger Zeberg.

Så selv om den økonomiske forskydning er helt naturlig, så opfordrer Rikke Hougaard Zeberg til, at regeringen kommer i gang.

Kina afviser tvungent TikTok-salg

Kina modsætter sig stærkt ethvert tvunget salg af TikTok og mener, at sådan en beslutning ville underminere globale investorers tillid til USA.

Det skriver Wall Street Journal.

Kravet om et salg skyldes bekymringer om national sikkerhed og muligheden for, at Kina kunne få adgang til amerikanske brugeres data og påvirke indholdet, de ser, lyder det blandt andet.

Derfor har nogle amerikanske lovgivere ønsket, at TikTok skal kappe båndene til Kina fuldstændig, hvis den populære app fortsat skal være lovlig i USA.

TikToks administrerende direktør, Shou Zi Chew, vidnede torsdag for Kongressen om national sikkerhed i forhold til brugerdata, hvor de amerikanske lovgivere grillede TikTok-CEO'en.

ByteDance og TikTok har tidligere sagt, at de ikke vil dele data med den kinesiske regering, selvom det bliver bedt om det.

Kina har foreslået en ændring af en regulering, der begrænser eksporten af kinesisk-skabte indholds-anbefalingsalgoritmer.

Det ville betyde, at den eftertragtede algoritme, som mange tilskriver TikToks succes, ikke ville kunne eksporteres til tredjeparter udenfor Kina - og dermed reelt set gøre et salg af TikTok ubrugeligt.

Gameres søgsmål mod Microsoft afvist - indtil videre

I slutningen af 2022 lagde en gruppe på 10 gamere sag an mod Microsoft i forbindelse med selskabets planlagte opkøb af Activision Blizzard King til en værdi af 68 milliarder dollar.

Det skriver On Microsoft.

De 10 gamere anlagde sagen, fordi de mener, at aftalen - hvis den bliver gennemført - kan give Microsoft for stor en markedsmagt, som vil gøre det muligt for selskabet at udelukket konkurrenter, begrænse produktionen, reducere forbrugernes valg, hæve priserne samt hæmme konkurrencen yderligere.

Men den forklaring købte en domstil i Californien ikke og afviste sagen. Retten mente ikke, at opkøbet kunne sandsynliggøre antikonkurrenceeffekter på nogen relevant marked.

Microsoft har gentagne gange sagt, at de ikke vil tilbageholde spil fra Activision Blizzard King, og har i den forbindelse indgået aftaler med Boosteroid, Ubitus, Nintendo og Nvidia, som tilbydes til PlayStation-platformen.

Microsoft har stadig europæiske og amerikanske konkurrencemyndigheder at forholde sig til i forbindelse med opkøbet af spilproducenten.

De 10 gamere har fået 20 dage til at vurdere, om de igen vil forsøge at fremlægge deres sag mod Microsoft.