Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Mozilla investerer 30 million dollar i AI-startup / Salesforce overvejer endnu en fyringsrunde / Tim Cook på besøg i Kina: Roser landet for sin innovation

Morgen-briefing: Mozilla investerer 30 million dollar i AI-startup. Salesforce overvejer endnu en fyringsrunde. Tim Cook på besøg i Kina: Roser landet for sin innovation. Tech-profilen Janus Sandsgaard forlader Dansk Erhverv.

Godmorgen og velkommen til ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.

Denne uge er det Rasmus Ferdinand Ginman, der sammenfletter det tidlige nyhedsoverblik, så du har et stykke informerende læsestof til indtagelsen af morgenkaffen.

Vi skal blandt andet en tur til USA, hvor Mozilla kaster sig ind i AI-kapløbet, også skal vi se på endnu en Silicon Valley-fyringsrunde, der er under opsejling.

Derudover skal vi også forbi en historie fra de hjemlige breddegrader, hvor en tech-profil forlader Dansk Erhverv, lige som han havde fejret sit tiårs jubilæum.

Rigtig god læselyst.

Mozilla investerer 30 million dollar i AI-startup

Mozilla Foundation, selskabet bag Firefox-browseren, kaster sig nu ind i AI-kapløbet.

Selskabet investerer nu 30 millioner dollar i sin nye AI-startup, der får navnet Mozilla.ai.

Det skriver selskabet i en blog.

Mozilla skriver, at målet er at skabe et uafhændigt og troværdigt AI-økosystem, der er baseret på open source. Det vil være i modsætning til de nuværende AI-modeller, såsom ChatGPT, Bard, Bing med mere, der bygger på proprietære systemer.

Fokus fra selskabets side vil være at kreere værktøjer, der gør generative AI-modeller mere sikre og mere transparente, lyder det.

Selskabet vil sigte efter at gøre anbefalingssystemer brugerorienterede, så de ikke misinformerer eller underminerer brugerens velvære, lyder det.

Denne AI-startup vil blive ledet af Moez Draief, der ifølge selskabet har mere et ti års erfaring inden for feltet.

Salesforce overvejer endnu en fyringsrunde

CRM-giganten Salesforce overvejer endnu en større runde af afskedigelser.

Selskabet er i gang med at omlægge organisationen, så den bliver mere profitabel, fortæller Brian Millham, Salesforces driftsdirektør ifølge Bloomberg.

"Organisationens struktur - hvis vi føler, at den skal ændres - så vil vi foretage de nødvendige initiativer for at øge effektiviteten," fortæller han.

Driftsdirektøren tilføjer, at konsulentfirmaet Bain & Co., der hjælper selskabet med at se forretningen efter i sømmene, endnu ikke er kommet med sine endelige anbefalinger.

Den senere årrække har Saleforce oplevet en vild og vedvarende vækst, hvor der er foretaget store opkøb og hyret i massevis. Men i takt med verdensøkonomiens udfordringer, der er slået ind det sidste år, har selskabet været nødsaget til at skære ned.

Dette medførte, at selskabets i januar 2023 meldte ud, at man ville fyre 8.000 medarbejdere, hvilket svarede til omkring 10 procent af arbejdsstyrken.

Tim Cook på besøg i Kina: Roser landet for sin innovation

Apples øverste chef, Tim Cook, er på besøg i Kina.

Lørdag 25. marts udtalte Tim Cook sig første gang offentligt i forbindelse med turen, og her fortalte direktøren, at han var imponeret over landets evne til skabe innovation.

Samtidig udtrykte han sin glæde over det samarbejde, som har været imellem Apple og Kina, hvor store dele af iPhone-produktionen blandt andet finder sted.

Det skriver Reuters.

"Innovationen udvikler sig meget hurtigt i Kina, og vi tror på, at det vil accelere yderligere," lyder det fra topchefen.

Tim Cook er i Beijing, Kinas hovedstad, for at besøge konferencen China Development Forum, der er en regerings-organiseret begivenhed, der afholdes igen efter at være aflyst sidste år på grund af corona.

Hans besøg sker i en tid, hvor der er spændinger mellem USA og Kina - især inden for teknologiområdet. Her har kinesiske TikTok især været et omdrejningspunkt for konflikt de senere måneder.

Tech-profilen Janus Sandsgaard forlader Dansk Erhverv

Dansk Erhverv skal kigge sig efter en ny digitaliseringspolitisk fagchef.

Janus Sandsgaard har nemlig sagt op.

Det melder han på LinkedIn.

"Næste kapitel ukendt. Ligger godt i maven og muligvis også i tidsånden," tilføjer han.

Janus Sandsgaard har arbejdet 10 år hos Dansk Erhverv, der holder til i Børsen i indre København. Ha havde netop afholdt sit tiårs jubilæem, da hans afleverede sin opsigelse.

"Jeg aner ikke, hvad jeg skal nu. DJØF synes, det er tosset at sige op uden job på hånd, mens førende clairvoyanter minder om, at jeg jo bare fortsætter det, som altid har forfulgt mig: Teknologi, politik, kommunikation og salg i det ene eller andet blandingsforhold."

Han opgiver først titlen endeligt ved udgangen af april, hvor han har sidste arbejdsdag.