Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM løfter sløret for ny AI- og dataplatform, Watsonx: Skal gøre det muligt for virksomheder selv at kode og implementere kunstig intelligens  

Når du først har implementeret Watsonx, er det ”meget nemt at tilpasse modellen til hundrede eller tusinde forskellige opgaver, det behøver ikke udføres af nogen med særlig ekspertise," siger IBM’s CEO, Arvind Krishna.

På nationalt amerikansk TV deltog IBM’s kunstige intelligens Watson i quiz-programmet Jeopardy i 2011.

Watson vandt overbevisende over de to menneskelige modstandere. Folk var forbløffede, potentialet i AI var enormt. Men siden har der været relativt stille omkring Watson. Lige indtil nu.

For mere end et årti efter Jeopardy-gimmicken kunne IBM tirsdag eftermiddag løfte sløret for sin nye AI- og dataplatform, Watsonx, der skal hjælpe virksomheder med at integrere kunstig intelligens i deres forretning.

Men denne gang betyder de lavere omkostninger ved at implementere de store sproglige AI-modeller, at chancerne for succes er høje. Det siger IBMs CEO Arvind Krishna ved IBM’s årlige Think-konference til Reuters.

"Når noget bliver 100 gange billigere, skaber det virkelig en attraktion, der er meget, meget anderledes," fortæller Arvind Krishna.

"Den første barriere for at skabe modellen er høj, men når du først har gjort det, er det meget nemt at tilpasse modellen til hundrede eller tusinde forskellige opgaver, det behøver ikke udføres af nogen med særlig ekspertise," fortsætter han.

Virksomheder kan bruge Watsonx-platformen til at træne og implementere AI-modeller, automatisk generere kode ved hjælp af naturligt sprog og bruge forskellige store sprogmodeller til en lang række forskellige formål.

Flere eller færre fyringer på vej?

Arvind Krishna tilføjer, at AI kan reducere visse backoffice-job hos IBM i de kommende år, men "det betyder ikke, at den samlede beskæftigelse falder," siger han og henviser til flere medier, der har afdækket, at IBM sætter ansættelser på pause, fordi AI vil kunne erstatte dem.

"Det giver mulighed for at ”pløje” mange flere investeringer ind i værdiskabende aktiviteter. Vi ansatte flere mennesker, end der blev sluppet, fordi vi ansætter indenfor områder, hvor der er meget mere efterspørgsel fra vores kunder," fortæller Arvind Krishna yderligere til Reuters.

Han tilføjer, at IBM også omfavner et mere åbent økosystem, og at virksomheden samarbejder med bl.a. open source AI-softwareudviklingshubben, Hugging Face.

Er du nysgerrig på, hvordan det egentligt så ud, da IBM’s kunstige intelligens svarede rigtigt på samtlige spørgsmål i Jeopardy, kan du se det på YouTube her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere