Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Her kommer den mægtige Apple Mac Pro med ny ’Ultra’ processor

Mægtig, men afsindig dyr: Så kraftig er den nye Mac Pro med M2 Ultra processor.

Det er godt fire år siden, at Apple har givet sin mægtige Mac Pro en væsentlig overhaling, hvilket betyder, at selskabets dyre, workstation-maskine længe var den eneste tilbageværende maskine fra selskabet uden en dedikeret M-processor, designet af Apple.

Det slutter nu, hvor Apple er klar med M2-baseret Mac Pro – den mægtigste nogensinde.

Mac Pro fødes ikke med hvilken som helst M2-processor, men en ny særlig ’M2 Ultra’ – Apple kraftigste processor til dato.

Massive mængder ram

Mac Pro leveres alene med M2 Ultra processor der tilbyder fra 24 regnekerner og op til 76 kernet grafik. Særligt for Apples processor, er at den kan tilgå op til 192 gigabyte hukommelse med 800 GB/sekunds båndbredde.

Ifølge Apple giver mulighed for at speede arbejdsgange som transkodning af video og 3D-simuleringer tre gange hurtigere end forgængeren udstyret med Intel Core i9 processor og Radeon 5700 XT grafik.

Videoentusiaster vil kunne arbejde med kræfterne fra hele syv afterburner-kort, der tillader op til 22 8K videostreams på en gang.

Input og output-muligheder er der en del af med hele otte Thunderbolt 4 USB-C porte at trække på. Inde i maskinen tilbyder Apple nu for første gang plads til seks indstiknings PCI-e 4.0 kort.

Dertil kommer to HDMI-porte samt dobbelte 10 Gb Ethernet netforbindelser.

Mindre format

Mens Mac Pro tilbyder enten workstation eller rack-montering, får mini-muskelmaskinen Mac Studio en lignende overhaling, hvor der kan tilbydes både M2 Ultra kræfter eller en ny M2 Max processor.

M2 Max er en lillebror til M2 Ultra med 12 regnekerner og op til 38-kernet grafik.

Mac Pro bliver som sin forgænger en pebret sag, der debuterer ved 64.999 kroner eller 69.999 kroner i rack-format.

Mac Studio med M2-processor debuterer til priser fra 18.999 kroner.