Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger / Nordjyske ITSecurity skifter navn efter 32 år / Apple fjerner ‘ducking’ i autokorrekturen

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger. Nordjyske ITSecurity skifter navn efter 32 år. Apple fjerner ‘ducking’ i autokorrekturen. Berlingske Media og JP/Politikens Hus siger nej tech-giganters datahøst. Microsoft ramt af nedbrud på flere timer.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som på denne tørre sommer-morgen er sammensat af Dan Jensen.

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur er klar til at modtage ansøgninger om tilskud til etablering af bredbånd fra årets bredbåndspulje.

Den rummer - som de foregående år - 100 millioner kroner, som man kan søge om, hvis man vil have etableret bredbånd på en af de 28.000 adresser, som i år dækkes af puljen.

Du kan på det såkaldte Bredbåndskort - som du finder her - se de specifikke adresser, der i år er tilskudsberettigede.

Det kræver iøvrigt en egenbetaling på mindst 2.000 kroner per adresse, mens den bredbåndsudbyder, som etablerer bredbåndet, skal lægge mindst 10.000 kroner på bordet per adresse.

Nordjyske ITSecurity skifter navn efter 32 år

Den nordjyske it-virksomhed ITSecurity med hovedkvarter i Aalborg skifter navn.

Selskabet med omkring 30 medarbejdere hører til blandt den gamle garde, i det det blev etableret helt tilbage i 1991 af Palle Ladefoged, som fortsat sidder i bestyrelsen.

Men nu er det altså slut med det originale navn. Selskabet skal fremover hedde it’s iT.

Navneskiftet kommer efter, at selskabet har gennemført det, som det kalder for en ‘gennemgribende intern kultur- og organisationsproces.’

“Navnet, it’s IT, afspejler, at vi ikke kun beskæftiger os med it-sikkerhed, som vores gamle navn kunne antyde. It kan være mange ting, men vi er eksperter i at finde den it-løsning der passer bedst til den enkelte virksomhed, med sikkerhed og kvalitet som en selvfølge. Det er det vi gerne vil fremhæve med det nye navn.” meddeler CEO Carsten P. Anthonisen

It’s IT er specialiseret i outsourcing og drift og support af cloud- og hostingløsninger til små og mellemstore virksomheder.

Apple fjerner ‘ducking’ i autokorrekturen på iPhone

Apple vil efter alt at dømme fjerne en af mere specielle - og meget anvendte - funktioner i iPhones autokorrektur. Hidtil har iPhonen nemlig automatisk ændre et af det engelske sprogs mest anvende kraftudtryk til ‘ducking.’

Men nu vil selskabet gøre det muligt at skrive ordet korrekt uden at autokorrekturen skrider ind , fortalte software-direktør Craig Federighi til Apples store produkt-event i aftes.

“I de tilfælde, hvor du bare har lyst til at skrive et ducking ord, ja, så vil tastaturet nu lære det,” sagde han.

Apple præsenterede flere nyheder mandag aften, blandt andet ny MacBook Air og nyt VR-headset, og Computerworlds tech-redaktør, Niels de Boissezon, var på pletten.

Du kan læse mere her: Apple vil skabe en revolution med sit nye VR-headset: Mød Vision Pro.

Berlingske Media og JP/Politikens Hus siger nej tech-giganters datahøst

De store store danske mediehuse Berlingske Media (Berlingske, B.T., Weekenavisen og Euroinvestor) og JP/Politikens Hus (Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet) vil fremover ikke have, at AI-robotter høster indehold fra deres medier uden at virksomheder bag betaler for det.

Det sker på baggrund af en ny anbefaling fra Danske Medier, skriver Journalisten.

“Jeg håber, at robotterne respekterer vores forbehold, vi kan jo ikke vide os sikre derpå, men vi sørger i hvert fald for at gøre opmærksom herpå, så der ikke er noget at være i tvivl om,” siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen, COO i JP/Politikens Hus.

Inden længe træder en ny lov om ophavsret i kraft herhjemme.

Den kommer i første omgang ikke til at indeholde ret til at opkræve penge af tech-virksomheder, som høster data og indhold. Denne ret skal dog indføres i en senere og revideret udgave.

Microsoft ramt af nedbrud på flere timer

Microsofts datacentre blev mandag ramt af et nedbrud, der betød, at omkring 18,.000 brugere i flere timer ikke kunne få adgang til selskabets 365-software, der blandt andet består af Teams, Word, Excel og Outlook.

Selskabet meddeler til Reuters, at nedbruddet skyldtes en større system-opdatering.

Problemet blev løst, da selskabets teknikere rullede opdateringen tilbage.

Det er tredje gang siden nytår, at Microsofts store cloud-løsninger bliver ramt af større nedbrud.