Artikel top billede

Ferieunderholdning fra Bill Gates med velkendt dansk indslag

Microsoft-stifteren har netop frigivet sin liste over gode sommerbøger, men har denne gang også føjet streaming og musik til sin liste over anbefalinger.

Gennem de seneste år har it-verdenens bedstefar og læsehest numero uno to gange årligt frigivet en liste over anbefalinger til gode bøger, og denne sommer har han udvidet med musik og en enkelt streamingserie.

For at tage det sidste først, så er det med et velkendt dansk indslag, nemlig den politiske serie ”Borgen”, hvor Birgitte Nyborg som skiftevis stats- og udenrigsminister gennem fire sæsoner må navigere mellem en uendelig række kriser og rævekager.

Serien har opnået betydelig international opmærksomhed og har bl.a. gjort Sidse Babett Knudsen til lidt af en berømthed i udlandet. ”Borgen” har i årevis ligget på DR.dk, men det ser ud til at være slut nu, hvor den i stedet kan streames på Netflix.

På bogsiden anbefaler Gates to bøger. Nemlig ”Tomorrow, Tomorrow, and Tomorrow” af Gabrielle Zevin, der handler om to venner, der vokser op med Super Mario Bros og begynder at udvikle deres egne spil.

Den anden bog, ”Born in Blackness”, er derimod en historisk fagbog, hvor forfatteren Howard French anskueliggør hvordan Afrika langtfra kun var befolket af tilbagestående stammesamfund før kolonitiden.

Det enorme kontinent var tværtimod præget af relativt avancerede samfund og bystater, der handlede, indgik alliancer, førte krig og byggede infrastruktur på kryds og tværs.

I hvert fald før europæerne kom til, trak nye grænser og med en kombination af våbenmagt og studehandler begyndte at udskibe lokale afrikanere som slaver for at styrke økonomien i oversøiske kolonier og hjemlande.

Det kan man alt sammen læse mere om på Bill Gates’ side, hvor der også er et link til hans Spotify-playliste, hvis man skulle have lyst til at lytte nærmere til dén.