Artikel top billede

Apple klar med stor opdatering til iPhone 12 for at løse strålingsproblemer

Apple vil opdatere iPhone 12, så den lever op til europæiske regler om elektromagnetisk stråling.

Apple meddeler, at selskabet vil udgive en softwareopdatering til iPhone 12, efter en test udført af landets myndigheder viste, at mobiltelefonerne har for høje niveauer af stråling.

Det skriver Reuters.

Den franske regering siger, at softwareopdateringen vil blive testet så hurtigt som muligt og burde være nok til, at iPhone 12-modeller kan sælges igen i landet.

"Vi vil udstede en softwareopdatering til brugere i Frankrig for at imødekomme den protokol, der bruges af franske regulatorer. Vi ser frem til, at iPhone 12 fortsat er tilgængelig i Frankrig," meddeler Apple i en erklæring og fortsætter:

"Dette er relateret til en specifik testprotokol, der bruges af franske regulatorer og ikke et sikkerhedsproblem," sagde den.

Apple siger, at det stadig bestrider den testprotokol, der blev brugt til den franske myndigheds måling, men frigiver en opdatering, uanset at den overholder kravene fastsat af Frankrig.

Efter at den franske frekvensmyndigheds måleresultater blev offentliggjort, besluttede Belgien også at foretage sin egen gennemgang af iPhone 12 og andre modeller.

Flere andre lande som Tyskland og Belgien begyndte også at undersøge iPhone 12, mens den danske sikkerhedsstyrelse ikke mente, at et stop for salget af iPhone 12 var den rigtige vej at gå.

"Baseret på lignende sager fra Frankrig forventer Sikkerhedsstyrelsen, at udfordringen kan løses med en softwareopdatering, og der er ikke på nuværende tidspunkt grund til at anse iPhone 12 som værende farlig at anvende," lød det i et skriftligt svar fra Sikkerhedsstyrelsen til Ritzau.