Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple trækker EU i retten: Vil ikke være med i Digital Markets Act

Apple vil i retten have prøvet EU’s beslutning om at indlemme selskabet under Digital Markets Act.

Apple trækker EU i retten, som selskabet vil have til at forholde sig til EU’s beslutning om, at Apple skal underlægges de nye regler i Digital Markets Act.

DMA sigter ikke mindst mod at tøjle de store amerikanske it-virksomheder ved at tvinge dem til at åbne for deres lukkede tjenester, så de europæiske brugere kan interagere på tværs af dem alle.

Desuden vil EU med DMA gøre det nemmere for de europæiske brugere selv at bestemme hvilke apps, de skal have på deres enheder.

I sigtekornet er 22 såkaldte ‘gatekeeper’-tjenester fra Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta og TikTok.

Reuters skriver, at det eksakte indhold i Apples sagsanlæg endnu ikke er offentligt.

Det er dog kun en uge siden, at det kom frem, at Apples sagsanlæg vil fokusere på, at EU har medtaget Apples App Store som en af de 22 gatekeeper-tjenester.

Det vil kunne få alvorlige konsekvenser for Apple, hvis App Store, som Apple i dag kontrollerer helt og tjener milliarder af kroner på, skal åbnes for andre leverandører.

Også Meta og TikTok har klaget over, at de er kommet med på listen, mens Microsoft og Google har accepteret betingelserne i DMA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere