Danskere dropper Media Player-fri Windows

Hverken de danske pc-producenter eller Microsoft selv har forventning om, at danskerne vil stå i kø for at købe nye pc'er med Windows XP, hvor Media Player er fjernet. Den nye version kommer efter krav fra EU, men pc-producenterne har ingen planer om at sælge den.

En ny Windows kommer på gaden, men ingen vil købe den.

Det lyder som Bill Gates' værste mareridt, men det ser ikke desto mindre ud til at være tilfældet for den Windows XP uden Media Player, som Microsoft netop nu er ved at sende ud til forhandlerne.

Den Media Player-fri version kommer efter krav fra EU, hvor Microsoft tabte en sag om konkurrence på markedet for software til afspilning af mediefiler.

Bliver ikke rendt på dørene
Men kunderne står ikke ligefrem i kø for at købe Windows XP N, som versionen kaldes.

- Vi bliver ikke rendt på dørene af kunder, der vil have Windows uden Media Player. Så det er ikke noget, vi vil lægge ud som et tilbud, medmindre kunderne begynder at spørge efter det, siger salgs- og marketingchef Anders Bandsberg Nielsen fra den danske pc-producent Amitech.

Samme melding kommer fra den danske producent af bærbare pc'er Zepto.

- Prissætningen er den samme, så det ser vi ingen grund til. Det ville koste os tre mandeugers arbejdstid at integrere den i vores forskellige præinstallationer, så gevinsten er ringe, siger teknisk ansvarlig Morten Kjærsgaard.

Heller ikke de store internationale pc-producenter spår den Media Player-fri version nogen stor succes.

- Vi har ikke umiddelbart nogen planer om at levere den. Vi vil gøre det, hvis mange kunder spørger efter den, men det er ikke vores indtryk. Det er også et rent praktisk sprøgsmål. Stort set alle kunder har brug for en medieafspiller, men de går ikke op i hvilken, siger pc-markedsdirektør Anders Herløv fra Hewlett-Packard i Danmark.

Pengene bestemmer

Det kommer ikke som nogen overraskelse for Microsoft, at resultatet af selskabets tabte sag i EU ikke tegner til at blive en storsællert.

- Producenterne rører kun på sig, hvis forbrugerne beder om det. Vi har lige sendt nyhedsbrev ud til mere end 30.000 forbrugere om den nye version, men vi har ikke fået noget feedback, siger Nis Bank Lorentzen produktchef for Windows hos Microsoft i Danmark.

Tværtimod ser han en større interesse fra forbrugerne efter Microsofts Media Center, som skal gøre pc'en til dagligstuens underholdningsalter.

Windows XP uden Media Player kommer på gaden i løbet af den næste uges tid til samme pris som en almindelig Windows XP, men uden andre nye.

- I sidste ende vil det være dem, der står med pengene nede i butikken, der bestemmer, siger Nis Bank Lorentzen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere