Formodet morder Googl'ede drabsmetoder

Brugte en falleret computerforhandler internettet til at finde instruktioner i, hvordan han kunne slå sin kone ihjel og skjule liget? Det skal juryen nu tage stilling til i amerikansk mordsag.

En computerforhandler i den amerikanske delstat North Carolina brugte søgemaskinen Google til at finde hjemmesider med instruktioner i, hvordan man slår ihjel med de bare næver, kort før hans kone forsvandt og siden blev fundet myrdet. Det rapporterer tv-stationen WRAL.

Sporene på mandens Apple Mac-pc'er er nu blevet en del af anklagemyndighedens beviser i sagen.

Politiet havde i forvejen beslaglagt 10 computere fundet i parrets hjem i forbindelse med en sag om checkforfalskning. Det er på disse computere, at de nye beviser i mordsagen er fundet.

På computerne har politiet tidligere fundet e-mailkorrespondance mellem manden og flere kvinder. Nu tyder de nye fund ifølge anklagemyndigheden på, at computerne er blevet brugt til at planlægge forbrydelsen.

Blandt de hjemmesider, som manden havde markeret med et bogmærke, var en hjemmeside kaldet "22 måder at slå ihjel med de bare næver", fortalte anklagemyndighedens ekspertvidne ifølge WRAL.

Denne hjemmeside var blevet bogmærket mindre end to måneder inden hustruen forsvandt.

Desuden havde undersøgelserne af én af computerne vist, at der var blevet søgt på ord på Google, der tydede på, at manden havde søgt efter instruktioner i at brække halsen på et andet menneske.

Manden, som har valgt at forsvare sig selv i retten, fremhævede over for juryen, at hans kone angiveligt var trænet i kampsport, og det derfor kunne have været hende, der havde brugt computeren.

Manden betegnes som specialist i Apples Mac-pc'er og kunne derfor ifølge WRAL sætte myndighedernes ekspertvidne under pres.

Den anklagedes kone forsvandt i januar 2003. Hendes lig blev senere fundet i en nærliggende sø.

På pc'erne har politiet ligeledes fundet beviser for, at pc'en, blot fire dage før konen blev meldt savnet, var blevet brugt til at besøge mindst 10 forskellige hjemmesider om strømforhold, vanddybder og bådebroer ved den pågældende sø.

Også her forsvarer manden sig med, at myndighederne ikke kan bevise, hvem der har brugt pc'en på det pågældende tidspunkt.

Manden sidder fængslet for at have svindlet med falske checks, efter angiveligt at have tømt sin kones bankkonto. Anklagemyndigheden har fremsat økonomiske og ægteskabelige problemer som motiv.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.