Fodbold indleder millionsalg af Lego-mobilspil

Et fodboldspil bliver startskuddet til lynsalget af op mod 10 millioner danskudviklede mobilspil med Lego. Århusianske Kiloo præsenterer på mobilmessen 3GSM aftalen, der skal gøre det muligt.

Barcelona: En distributionsaftale med et stort amerikansk firma skal gøre det muligt for det århusianske spilfirma Kiloo i løbet af få år at sælge mellem fem og 10 millioner mobilspil baseret på Lego.

De første spilkoncepter – Lego World Soccer og Lego Racers – vises i disse dage frem af administrerende direktør Jacob Møller på mobilmessen 3GSM i Barcelona.

Kiloo købte licensen til at udvikle Lego-mobilspil indtil juni 2008 af det britiske firma Giant sidste år.

I Barcelona fortæller Jacob Møller til Computerworld, at spilfirmaet nu er meget tæt på at underskrive en kontrakt med en amerikansk indholdsdistributør, som skal sikre salget af Lego-spil til mobilkunderne.

- Da vi købte licencen for syv måneder siden, havde vi forestillinger om, at vi selv skulle ud og distribuere, men operatørerne er blevet mere selektive med, hvem de arbejder med, begrunder han.

Ni mobilspil

Håbet er, at Lego-licensen vil føre til op mod ni Lego-spil og et tocifret millionsalg målt i kroner.

Kiloo er ikke alene om at repræsentere mobilspil på årets 3GSM-messe.

En lang række firmaer med spil i fokus er tilstede, og det er tydeligt, at de rigtige varemærker er altafgørende.

Der er således ikke tale om nyskabende koncepter, men mobilspil baseret på kendte figurer og konsolspil.

To mænd i store Sonic The Hedgehog-kostumer – fra det populære Sega-spil - er således et af de mere iøjnefaldende tiltag på den omfattende messe.

Fra sort-hvid til 3D

Mobilspil har i løbet af få år bevæget sig meget hurtigt fra sort-hvid til 3D, men det høje tempo har sat udviklerne i en konflikt.

- Der er en stor udfordring i, at der er mange nye, fine håndsæt, hvor man forventer, at telefonen presses til det yderste. Omvendt har man en stor forbrugerskare med mobiler fra sidste år, siger Jacob Møller.

Det er samtidig en udfordring for spilfirmaerne, at kun mellem tre og fem kroner af en samlet salgspris på måske 30 kroner ender hos udvikleren.

Mobil-grafikprocessor

Grafikkortproducenten Nvidia benyttede 3GSM til at lancere en ny grafikprocessor, også kaldet GPU, med navnet Goforce 5500, beregnet til mobiltelefoner.

Nvidias nye processer understøtter foruden bedre 3D-grafik også digitalt tv og digitale billeder i en kvalitet på 10 megapixel.

Spilgiganten Electronic Arts er blandt firmaerne, der vil præsentere mobilspil til den nye processor. Nvidia benytter samtidig messen til at kåre årets bedste mobilspil. Ingen danske spil er blandt de nominerede.

Læs mere om 3GSM i Barcelona i løbet af de kommende dage, hvor Computerworld bringer de seneste nyheder og går bag tendenserne på årets mobilmesse. Se alle artikler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere