Århusianere vil sælge konkurrenternes mobilspil

Århusianske Kiloo har ansat den tidligere salgschef hos en af verdens største indholdsdistributører til mobiltelefoner. Strategien er at overtage distributionen af konkurrenternes mobilspil.

Spilfirmaet Kiloo med base i Århus vil ikke længere nøjes med at udvikle spil til mobiltelefoner, men vil fremover også tage konkurrenterne ind i varmen og hjælpe med distributionen af deres spil.

Firmaet har derfor ansat britiske Karl Woods, der senest har været salgschef for Hands-On Mobile, en af verdens største distributører af indhold til mobiltelefoner.

Dermed er Kiloos ejer og administrerende direktør, Jacob Møller, klar til i højere grad selv at stå for distributionen af de mobilspil, selskabet udvikler.

- Karl Woods har haft en ledende position hos et af de største selskaber i verden, som fokuserer på indhold til mobiltelefoner. Han har et netværk, som er usammenligneligt og kender personligt alle de ansvarlige personer, der køber indhold hos teleselskaberne. Det giver en indgangsvinkel, som vi ikke tidligere har haft, siger han.

Distributionen er i dag den allerstørste barriere for firmaer, som satser på udviklingen af mobilspil.

Af samme årsag har Kiloo solgt distributionsretten til seks til otte spil baseret på en Lego-licens til netop Hands-On Mobile.

Målet er at sælge op mod 10 millioner mobilspil. Jacob Møller vurderer, at det er 10 gange mere, end Kiloo selv ville have været i stand til at sælge, selv om det århusianske selskab har aftaler med 170 distributører og en række mobilselskaber.

- Selvfølgelig er det vigtigt, at spillene er gode, men jeg har fundet ud af, at de personlige relationer til mobilselskaberne er alfa og omega. Hidtil har vi ikke haft den store succes med at nå ind til operatørerne, men det kommer til at ændre sig nu, når vi har en mand, der er gode venner med de mennesker, der køber indholdet, siger Jacob Møller.

Kiloo vil ikke kun stå for distributionen af egne spil, men er også klar til at distribuere andre spiludvikleres mobilspil, heriblandt også danske konkurrenters.

Det selvfinansierende selskab har 12 til 15 ansatte, og Lego-aftalen er den største satsning i firmaets historie.

Det første Lego-spil, Lego Bricks, bliver sat til salg gennem Hands-On Mobile om få dage. Herefter følger det næste spil til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere