Telsome i juridisk slagsmål med IP-leverandør

IP-selskabet Telsome er på vej ind i et juridisk slagsmål med selskabet IPDanmark, der har Telsome i ejerkredsen og leverer IP-omstillingsanlæg til televirksomheden.

IP-selskabet Telsome kan se frem til at møde underleverandøren IPDanmark i retten i en tvist om en kontrakt, der hidtil har gjort Telsome til eneforhandler af IPDanmarks omstillingsanlæg til IP-telefoni.

Det er kun et halvt år siden, at Telsome købte cirka 20 procent af selskabet IPDanmark for et ikke offentliggjort beløb.

Samtidig med købet blev Telsome eneforhandler af IPDanmarks IP-løsninger.

Tvist om kontrakten

Nu er samarbejdsaftalen imidlertid opsagt af Telsome, oplyser IPDanmark.

Begrundelsen er misligholdelse af kontrakten fra IPDanmarks side.

- Det står vi meget uforstående over for, siger medstifter af IPDanmark, Thorben Jensen.

- Vi har efter vores opfattelse på ingen måder misligholdt kontrakten, og vi har ikke fået nogen advarsler fra Telsome om, at det skulle være tilfældet, før vi pludselig modtog en opsigelse af samarbejdsaftalen, siger han.

Han oplyser, at IPDanmark nu har stævnet Telsome for kontraktbrud med henblik på opnå en erstatning for tabt fortjeneste på samarbejdsaftalen.

Medejerskab under lup

Også Telsomes medejerskab af IPDanmark er ifølge Thorben Jensen nu en sag for advokaterne.

Hos Telsome oplyser administrerende direktør Klaus Rathmann, at man i forbindelse med opsigelsen af samarbejdsaftalen med IPDanmark har tilbudt selskabet at købe Telsomes ejerandel på 20 procent tilbage.

Klaus Rathmann satte sig på direktørposten hos Telsome i februar - cirka tre måneder efter selskabet købte sig ind i IPDanmark.

Han tager udsigten til et juridisk slagsmål med underleverandøren med ro.

Vil ikke komme langt

- Når man bliver meget skuffet, så reagerer man nogle gange lidt for voldsomt, men IPDanmark vil ikke komme langt med en stævning af os, siger Klaus Rathmann.

Han begrunder opsigelsen af samarbejdsaftalen med IPDanmark med samarbejdsproblemer, som han imidlertid ikke ønsker at kommentere nærmere.

Udover samarbejdsproblemer skyldes opsigelsen ifølge Klaus Rathamm, at selskabet efter vækst har haft behov for at justere forretningsstrategien.

- Vi har et ønske om selv at komme tættere på vores kunder, og det gør vi blandt andet ved at lægge udviklingen af applikationer hos os selv i stedet for hos en underleverandør, siger han.

Telsome har i denne uge sendt et brev til de berørte erhvervskunder, hvor Klaus Rathmann betegner beslutningen om at stoppe samarbejdet med IPDanmark som velovervejet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere