Microsoft: Nu ser vi enden for pc'en

Pc'en er ikke længere drivaksel i it-industriens udvikling. Den centrale rolle indtages i stedet af internettet, der er stedet, hvor om alting vil dreje, lyder det fra Microsofts nye top-strateg, Ray Ozzie.

Pc'en er på vej ud. Internettet er på vej ind.

Sådan lyder det fra Microsofts nye topchef, Ray Ozzie, der i sidste måned overtog tømmerne i verdens mest magtfulde softwareselskab, når det handler om visioner og fremtidig kurs.

Microsoft har vokset sig stor og magtfuld på grund af selskabets indædte og mangeårige fokus på pc'en.

Denne tid er nu omme, lyder det fra Ray Ozzie.

- I en tidligere æra - pc-æraen - ville Microsofts tankegang naturligt nok udspringe af pc'en. Men nu er vi i en ny æra, hvor internettet er i centrum, bedyrede han ifølge Financial Times sidste uge på Microsofts årlige analytiker-møde.

Nye lyde fra Microsoft
Ifølge avisen varsler udsagnet på alle måder nye vinde i Microsofts hovedkvarter i Seattle.

Det skyldes ikke mindst, at Bill Gates hidtil har nedmanet enhver tanke om, at pc'ens rolle som den centrale drivaksel i it-industrien er under afvikling.

Bill Gates er imidlertid i Afrika, skriver Financial Times, hvilket betyder, at han for første gang nogensinde har misset det årlige analytiker-møde på Wall Street.

Indtil videre er det dog sikkert og vist, at pc'en lever i bedste velgående, selv om dens betydning for it-verdenen måske er aftagende.

Der bliver nemlig anvendt op mod 900 millioner pc'er verden over, og analytikere forventer, at der vil blive solgt omkring 225 millioner stykker næste år.

Alligevel forventer it-branchen, at de tordnende vækstrater på pc-området er historie.

De nye vækstområder findes i stedet indenfor de mindre digitale enheder - mobiltelefoner, spilkonsoller, digitale medieafspillere og lignende.

Samlende for dem alle er internettet, der derfor er den store vækst-aksel for fremtidens it-industri, lyder det.

Den nye internet-model er ikke blot en ny teknologi-model, men vil betyde en radikal ny forretningsmodel, lyder det fra en analytiker til Financial Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.