Microsoft: Nu ser vi enden for pc'en

Pc'en er ikke længere drivaksel i it-industriens udvikling. Den centrale rolle indtages i stedet af internettet, der er stedet, hvor om alting vil dreje, lyder det fra Microsofts nye top-strateg, Ray Ozzie.

Pc'en er på vej ud. Internettet er på vej ind.

Sådan lyder det fra Microsofts nye topchef, Ray Ozzie, der i sidste måned overtog tømmerne i verdens mest magtfulde softwareselskab, når det handler om visioner og fremtidig kurs.

Microsoft har vokset sig stor og magtfuld på grund af selskabets indædte og mangeårige fokus på pc'en.

Denne tid er nu omme, lyder det fra Ray Ozzie.

- I en tidligere æra - pc-æraen - ville Microsofts tankegang naturligt nok udspringe af pc'en. Men nu er vi i en ny æra, hvor internettet er i centrum, bedyrede han ifølge Financial Times sidste uge på Microsofts årlige analytiker-møde.

Nye lyde fra Microsoft
Ifølge avisen varsler udsagnet på alle måder nye vinde i Microsofts hovedkvarter i Seattle.

Det skyldes ikke mindst, at Bill Gates hidtil har nedmanet enhver tanke om, at pc'ens rolle som den centrale drivaksel i it-industrien er under afvikling.

Bill Gates er imidlertid i Afrika, skriver Financial Times, hvilket betyder, at han for første gang nogensinde har misset det årlige analytiker-møde på Wall Street.

Indtil videre er det dog sikkert og vist, at pc'en lever i bedste velgående, selv om dens betydning for it-verdenen måske er aftagende.

Der bliver nemlig anvendt op mod 900 millioner pc'er verden over, og analytikere forventer, at der vil blive solgt omkring 225 millioner stykker næste år.

Alligevel forventer it-branchen, at de tordnende vækstrater på pc-området er historie.

De nye vækstområder findes i stedet indenfor de mindre digitale enheder - mobiltelefoner, spilkonsoller, digitale medieafspillere og lignende.

Samlende for dem alle er internettet, der derfor er den store vækst-aksel for fremtidens it-industri, lyder det.

Den nye internet-model er ikke blot en ny teknologi-model, men vil betyde en radikal ny forretningsmodel, lyder det fra en analytiker til Financial Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Guldkorn fra it-toppen: Det skal CIO'en fokusere på i 2019
Første del: Hvad skal stå øverst på din strategiske dosmerseddel i 2019? Er det i år, I skal igang med blockchain, eller er det måske på tide at få taget et alvorsord med topchefen om, hvordan it kan bidrage til forretningen? Computerworld har spurgt en række profiler fra it-toppen om, hvad de mener, at du skal have fokus på det kommende år.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.