Microsoft: Nu ser vi enden for pc'en

Pc'en er ikke længere drivaksel i it-industriens udvikling. Den centrale rolle indtages i stedet af internettet, der er stedet, hvor om alting vil dreje, lyder det fra Microsofts nye top-strateg, Ray Ozzie.

Pc'en er på vej ud. Internettet er på vej ind.

Sådan lyder det fra Microsofts nye topchef, Ray Ozzie, der i sidste måned overtog tømmerne i verdens mest magtfulde softwareselskab, når det handler om visioner og fremtidig kurs.

Microsoft har vokset sig stor og magtfuld på grund af selskabets indædte og mangeårige fokus på pc'en.

Denne tid er nu omme, lyder det fra Ray Ozzie.

- I en tidligere æra - pc-æraen - ville Microsofts tankegang naturligt nok udspringe af pc'en. Men nu er vi i en ny æra, hvor internettet er i centrum, bedyrede han ifølge Financial Times sidste uge på Microsofts årlige analytiker-møde.

Nye lyde fra Microsoft
Ifølge avisen varsler udsagnet på alle måder nye vinde i Microsofts hovedkvarter i Seattle.

Det skyldes ikke mindst, at Bill Gates hidtil har nedmanet enhver tanke om, at pc'ens rolle som den centrale drivaksel i it-industrien er under afvikling.

Bill Gates er imidlertid i Afrika, skriver Financial Times, hvilket betyder, at han for første gang nogensinde har misset det årlige analytiker-møde på Wall Street.

Indtil videre er det dog sikkert og vist, at pc'en lever i bedste velgående, selv om dens betydning for it-verdenen måske er aftagende.

Der bliver nemlig anvendt op mod 900 millioner pc'er verden over, og analytikere forventer, at der vil blive solgt omkring 225 millioner stykker næste år.

Alligevel forventer it-branchen, at de tordnende vækstrater på pc-området er historie.

De nye vækstområder findes i stedet indenfor de mindre digitale enheder - mobiltelefoner, spilkonsoller, digitale medieafspillere og lignende.

Samlende for dem alle er internettet, der derfor er den store vækst-aksel for fremtidens it-industri, lyder det.

Den nye internet-model er ikke blot en ny teknologi-model, men vil betyde en radikal ny forretningsmodel, lyder det fra en analytiker til Financial Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Hop på digitaliseringstoget nu – få de bedste råd fra eksperterne
Det er ikke længere et spørgsmål om du skal digitalisere, men hvornår du skal digitalisere. Transformationen er i fuld gang og i dette Whitepaper kan du se en rapport, som inkluderer en Q&A med nogle af de mest innovative firmaer i UK. Du kan blandt andet høre eksperternes mening om hvilke teknologier der er vigtige at investere i, og hvordan digital transformation ser ud i deres industri og en perspektivering til hvordan fremtiden kommer til at se ud.