Microsoft: Nu ser vi enden for pc'en

Pc'en er ikke længere drivaksel i it-industriens udvikling. Den centrale rolle indtages i stedet af internettet, der er stedet, hvor om alting vil dreje, lyder det fra Microsofts nye top-strateg, Ray Ozzie.

Pc'en er på vej ud. Internettet er på vej ind.

Sådan lyder det fra Microsofts nye topchef, Ray Ozzie, der i sidste måned overtog tømmerne i verdens mest magtfulde softwareselskab, når det handler om visioner og fremtidig kurs.

Microsoft har vokset sig stor og magtfuld på grund af selskabets indædte og mangeårige fokus på pc'en.

Denne tid er nu omme, lyder det fra Ray Ozzie.

- I en tidligere æra - pc-æraen - ville Microsofts tankegang naturligt nok udspringe af pc'en. Men nu er vi i en ny æra, hvor internettet er i centrum, bedyrede han ifølge Financial Times sidste uge på Microsofts årlige analytiker-møde.

Nye lyde fra Microsoft
Ifølge avisen varsler udsagnet på alle måder nye vinde i Microsofts hovedkvarter i Seattle.

Det skyldes ikke mindst, at Bill Gates hidtil har nedmanet enhver tanke om, at pc'ens rolle som den centrale drivaksel i it-industrien er under afvikling.

Bill Gates er imidlertid i Afrika, skriver Financial Times, hvilket betyder, at han for første gang nogensinde har misset det årlige analytiker-møde på Wall Street.

Indtil videre er det dog sikkert og vist, at pc'en lever i bedste velgående, selv om dens betydning for it-verdenen måske er aftagende.

Der bliver nemlig anvendt op mod 900 millioner pc'er verden over, og analytikere forventer, at der vil blive solgt omkring 225 millioner stykker næste år.

Alligevel forventer it-branchen, at de tordnende vækstrater på pc-området er historie.

De nye vækstområder findes i stedet indenfor de mindre digitale enheder - mobiltelefoner, spilkonsoller, digitale medieafspillere og lignende.

Samlende for dem alle er internettet, der derfor er den store vækst-aksel for fremtidens it-industri, lyder det.

Den nye internet-model er ikke blot en ny teknologi-model, men vil betyde en radikal ny forretningsmodel, lyder det fra en analytiker til Financial Times.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur: Få bedre performance og stabilitet – her er de nye løsninger

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Heldigvis er der mange nye teknologiske muligheder og koncepter, der kan hjælpe dig med at få bedre styr på it-driften og frigive ressourcer til, at der kan komme mere fokus på at udvikle den digitale forretning. Kom og bliv klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
EU's lovgivende udvalg har godkendt nye copyright-regler, som indeholder to kontroversielle paragraffer. Eksperter advarer imod, at artikel 11 og 13 kan ødelægge internettet for altid. Reglerne mangler stadig at blive endeligt vedtaget.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Kom lettere i mål med Deep Learning
I dette whitepaper får du viden om de forskellige teknologier samt en hurtig introduktion til IBM PowerAI. Det er en ”enterprise-ready” software stack bestående af udvalgte frameworks og IBM-produkter til brug indenfor Deep Learning (DL).