Dell på vej med Linux-pc'er efter bruger-ønsker

Efter et massivt bruger-ønske er Dell klart til at tilbyde både stationære og bærbare pc'er præ-installeret med styresystemet Linux. "Vi har lyttet til brugerne," lyder det fra selskabet.

Verdens næststørste pc-producent, Dell, sender snart de første Dell-computere præ-installerede med Linux på gaden.

Det sker efter et massivt rungende ja fra brugere verden over, der har stemt om emnet på Dell-bloggen IdeaStorm.

Ifølge Dell Computers har selskabet "hørt" signalet fra kunderne og handlet efter ønsket.

"Vi vil udvide vores Linux-support ud over de eksisterende servere og Precision-produktviften. Første skridt bliver at tilbyde Linux som præ-installeret styresystem på udvalgte stationære og bærbare computere," lyder det fra selskabet på bloggen.

Klar i løbet af et par uger

Dell meddeler, at selskabet i løbet af de kommende uger vil være klar til at sætte navn og nummer på de computere, der fremover skal præ-installeres med Linux, ligesom selskabet til den tid vil meddele hvilken Linux-distribution, det kommer til at dreje sig om.

Ifølge Dells net-baserede undersøgelse er mere end 70 procent af respondenterne friske på at anvende en Dell-commputer med et Linux-system til brug både derhjemme og på arbejdet.

De ønsker med andre ord mulighed for at vælge mellem Microsofts styresystem og det alternative Linux.

Respondenterne i undersøgelsen mener, at de mange åbne sociale Linux-mødesteder på nettet fuldt ud vil være i stand til at imødegå deres behov for support.

Kriseramt selskab

Manøvren er et led i Dells flere-sidede forsøg på at rette op på selskabet, der i de seneste to år har været presset af en lang række faktorer, der for nogle måneder siden fik selskabets stifter Michael Dell til at afskedige topchef Kevin Rollins, der ellers tog over, da Michael Dell trak sig tilbage to år tidligere.

Dell martres blandt andet af faldende markedsandele, faldende aktiekurs, efterforskning for regnskabssvindel, der har fået selskabet til at udskyde regnskabet flere gange, mens også verdenshistoriens største batteri-tilbagekaldelse af flere millioner batterier har ramt selskabet.

Michael Dell har i den seneste tid gennemført en del udskiftninger af selskabets topledelse i et forsøg på at dreje det store selskab med 72.000 medarbejdere ind på en ny kurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere