TDC's digitale signatur kan lakke mod enden

IT - og Telestyrelsen åbner påny for nye bud på den digitale signatur, som TDC indtil nu har siddet hårdt på.

Fem år med ansvar for ét af de vigtigste elementer i den danske it-infrastruktur.

Det bliver virkelighed for det selskab, der vinder det EU-udbud over den digitale signatur, som IT og Telestyrelsen netop har offentliggjort.

"Vi vil gerne have så lang en periode som mulig, da det er et kæmpe projekt for både os og de selskaber der byder ind", siger chefkonsulent Palle H. Sørensen fra IT - og Telestyrelsen med ansvar for den digitale signatur.

Kontrakten gør det muligt at forlænge perioden yderligere et par år, såfremt parterne ønsker det.

Opdeler signaturen
Udbuddet er i modsætning til tidligere opdelt i to.

Dels et borger-segmentet og dels et segment for det offentlige og private virksomheder.

"Markedet for borgersegmentet og virksomhedssegmentet er meget forskelligt. Derfor har vi ønsket at adskille de to i udbudet," siger Palle H. Sørensen.

Det betyder, at man kan forestille sig ét firma stå for den digitale signatur til borgerne, mens et andet firma står for den digitale signatur til myndigheder og virksomheder.

Men det kan også ende med en situation som i dag, hvor ét firma står for begge dele, hvis altså et firma vinder begge del-udbud, oplyser styrelsen.

Lagt op til dialog
IT- og Telestyrelsen ligger med dette EU-udbud op til dialog med interesserede leverandører.

Selvom styrelsen har sine egne ideer til hvordan forholdene omkring signaturen skal være, er man spændt på at høre hvilke input leverandørerne har.

"Vi er spændte på hvilke indspark markedet har på blandt andet incitamentsstrukturer og det at gøre signaturen yderligere mobil. Vi ser frem til den dialog, men har selvfølgelig vores egne ideer til hvordan det kan se ud," siger Palle H. Sørensen.

Tre millioner i 2012
I udbudsmaterialet får leverandørerne et signal om at styrelsen ønsker yderligere turbo på udbredelsen af den digitale signatur.

Her står nemlig at styrelsen forventer, baseret på de hidtidige erfaringer, at tre millioner danskere skal have en digital signatur i 2012.

Om det bliver indskrevet i en bonus-ordning og dermed håndfaste krav, vil styrelsen endnu ikke oplyse.

I september måned 2007 vil prækvalifikationen finde sted, hvor 5 leverandører vil blive udvalgt.

Og i foråret 2008 vil den eller de endelige vindere blive fundet.

TDCs nuværende kontrakt udløber i midten af 2008.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
1 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.