TDC's digitale signatur kan lakke mod enden

IT - og Telestyrelsen åbner påny for nye bud på den digitale signatur, som TDC indtil nu har siddet hårdt på.

Fem år med ansvar for ét af de vigtigste elementer i den danske it-infrastruktur.

Det bliver virkelighed for det selskab, der vinder det EU-udbud over den digitale signatur, som IT og Telestyrelsen netop har offentliggjort.

"Vi vil gerne have så lang en periode som mulig, da det er et kæmpe projekt for både os og de selskaber der byder ind", siger chefkonsulent Palle H. Sørensen fra IT - og Telestyrelsen med ansvar for den digitale signatur.

Kontrakten gør det muligt at forlænge perioden yderligere et par år, såfremt parterne ønsker det.

Opdeler signaturen
Udbuddet er i modsætning til tidligere opdelt i to.

Dels et borger-segmentet og dels et segment for det offentlige og private virksomheder.

"Markedet for borgersegmentet og virksomhedssegmentet er meget forskelligt. Derfor har vi ønsket at adskille de to i udbudet," siger Palle H. Sørensen.

Det betyder, at man kan forestille sig ét firma stå for den digitale signatur til borgerne, mens et andet firma står for den digitale signatur til myndigheder og virksomheder.

Men det kan også ende med en situation som i dag, hvor ét firma står for begge dele, hvis altså et firma vinder begge del-udbud, oplyser styrelsen.

Lagt op til dialog
IT- og Telestyrelsen ligger med dette EU-udbud op til dialog med interesserede leverandører.

Selvom styrelsen har sine egne ideer til hvordan forholdene omkring signaturen skal være, er man spændt på at høre hvilke input leverandørerne har.

"Vi er spændte på hvilke indspark markedet har på blandt andet incitamentsstrukturer og det at gøre signaturen yderligere mobil. Vi ser frem til den dialog, men har selvfølgelig vores egne ideer til hvordan det kan se ud," siger Palle H. Sørensen.

Tre millioner i 2012
I udbudsmaterialet får leverandørerne et signal om at styrelsen ønsker yderligere turbo på udbredelsen af den digitale signatur.

Her står nemlig at styrelsen forventer, baseret på de hidtidige erfaringer, at tre millioner danskere skal have en digital signatur i 2012.

Om det bliver indskrevet i en bonus-ordning og dermed håndfaste krav, vil styrelsen endnu ikke oplyse.

I september måned 2007 vil prækvalifikationen finde sted, hvor 5 leverandører vil blive udvalgt.

Og i foråret 2008 vil den eller de endelige vindere blive fundet.

TDCs nuværende kontrakt udløber i midten af 2008.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Staten beordrede kommunerne til at stoppe med at sende personfølsomme data ud i landet i juni: Siden er 11 nye kommuner begyndt at sende data til Holland
I slutningen af juni blev KL beordret af staten til at stoppe danske kommuners tilslutning til it-systemer, der fører data på beskæftigelsesområdet ud af landet. Det er ikke sket. Til gengæld har yderligere 11 kommuner tilsluttet sig KMD Momentum siden.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.