Justisministeren bombarderes af Ø-mails

Justitsministeriet bliver bombarderet med mails mod logning af danskerne, men Enhedslistens kampagne giver ikke anledning til driftsforstyrrelser hos Justitsministeriet.

Justitsministeriet modtager hvert andet minut en mail med relation til Enhedslistens protestaktion mod logningsbekendtgørelsen.

Det fortæller Lars Pedersen, der er webmaster hos Justitsministeriet.

"Vi får da en del spam ind, må man sige. I snit vil jeg gætte på, at vi får en mail hvert andet minut, som har direkte reference til denne her e-mail-aktion," siger Lars Pedersen.

Helt almindelige mails

Ifølge webmasteren er det tilsyneladende helt almindelige mails som borgerne videresender til ministeriet.

"Det er helt private mails, der er cc'et til jm.dk. Jeg tror, at det er ganske almindelig korrespondance fra de kære danskere," siger Lars Pedersen.

Det er første gang at Justitsministeriet oplever, at folk videresender mails til justitsministeriet.

Førstegangstilfælde

"Det har vi aldrig prøvet før. Der er ikke nogen, der før har opfordret til at spamme vores hovedpostkasse på den måde. Ikke i min tid. Og jeg har været her i mere end ti år," siger Lars Pedersen.

Alligevel mener Lars Pedersen ikke, at mailstrømmen belaster den daglige drift af e-mail systemerne hos Justitsministeriet.

Men ifølge Lars Pedersen holder it-afdelingen øje med, om antallet af mails pludselig stiger.

"Det er ikke noget vi har gjort noget ved. Selvfølgelig kigger vi på, om det pludselig begynder at belaste serverne. Så må vi tage aktion," siger Lars Pedersen.

Gemmes i en mappe

Ifølge Lars Pedersen er det endnu usikkert, hvad der skal ske med de modtagne mails. De bliver ikke bare smidt ud, men samles i første omgang sammen i en mappe.

"Og så tager vi det derfra," siger Lars Pedersen.

Det er partiet Enhedslisten som står bag aktionen, der opfordrer alle danskere til at sende en kopi af alle deres e-mails til Justitsministeriet i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere