Artikel top billede

Partierne overser mulighederne i web 2.0

Folketingsvalg 2007: Hvis ikke politikerne tager sig sammen, vil andre overtage den politiske debat på nettet. Politikerne er for dårlige til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener politisk ekspert.

Både Helle Thorning Schmidt, Anders Fogh Rasmussen og resten af hovedpersonerne i det danske folketingsvalg sprøjter videoer ud på internettet.

Og har du lyst kan du blive ven med den konservative kulturminister Brian Mikkelsen på MySpace, mens den tidligere socialdemokratiske partiboss Mogens Lykketoft er at finde på Facebook.

Og ikke nok med det. Medierne dækker politikernes indtog på internettet massivt i både fjernsynet, radio og aviserne.

Problemet er bare, at politikerne ikke er særligt gode til at håndtere de nye web 2.0 teknologier, mener eksperterne.

Og hvis ikke politikerne tager sig sammen, kan det ende med, at andre overtager den politiske debat på nettet, pointerer Niels Krause-Kjær, politisk kommentator og med en fortid som spindoktor for de konservative.

Muss wir auch haben

"Nok er det gået op for folketingskandidaterne, at so ein ding muss wir auch haben. Men de gør det bare ikke særligt godt," siger han.

Han medgiver, at både Anders Fogh Rasmussen og Helle Thorning Schmidt blogger.

"Men hvis det er dem selv, der skriver de blogs, så skjuler de meget godt," siger Niels Krause-Kjær. Meget af den stads minder meget om, at en partifunktionær har fået tjansen at blogge for partilederne, mener han.

Og fortsætter politikerne at tale ned på vælgerne på nettet i stedet for at tale med dem, så risikerer de at miste magten over den politiske debat på internettet.

"Hvis politikerne ikke er i stand til at levere en autencitet og oprigtighed på internettet, så vil andre gøre det. Og så mister de endnu mere kontrollen over debatten end ellers," siger Niels Krause-Kjær.

Farvel til kontrol

I forvejen skal statsministerkandidaterne acceptere, at de ikke længere har kontrollen over debatten på nettet, hvor alle kan give deres besyv med.

Og de gør det.

Men forsætter Helle Thorning Schmidt og Anders Fogh Rasmussen i den samme kedelige gænge, så kan det gå endnu værre, mener Niels Krause-Kjær.

"Nogen vil tage internettet fra dem, hvis de ikke selv evner det."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere