Artikel top billede

"Microsofts langsigtede succes afhænger af vores evne til at levere en 'software + services”'-platform, der er åben og fleksibel," sagde Steve Ballmer i går.

EU skeptisk over Microsofts bejleri til open source

EU er yderst skeptisk over Microsofts højlydte bejleri til open source-miljøet og løfte om markant at øge interoperabilitets-mulighederne. "Det har Microsofts sagt fire gange før," lyder det fra EU.

EU-Kommissionen forholder sig skeptisk til Microsofts markante udmelding i aftes dansk tid om, at selskabet drejer sin strategi over i retning af kraftigt øget interoperabilitet.

EU-Kommissionen mener nemlig, at Microsoft tidligere er kommet med tilsvarende meldinger, uden at selskabet har fulgt op med konkret handling i det nødvendige omfang.

”Kommissionen byder ethvert skridt mod sand interoperabilitet velkommen. Kommissionen bemærker dog, at Microsofts meddelelse følger i kølvandet på mindst fire lignende erklæringer fra Microsoft, der har handlet om vigtigheden af interoperabilitet,” hedder det i en meddelelse fra EU-Kommissionen.

Samtidig skriver kommissionen, at Microsofts strategi-skifte ikke vil berøre efterforskningen af Microsoft i forbindelse med den langvarige monopolsag, som EU kører mod Microsoft.

”Microsofts udmelding adresserer ikke” den pågående sag, hedder det fra EU, der hentyder til den aktuelle monopol-sag, hvor EU mener, at Microsoft har søgt at underminere konkurrenter ved at bundle Internet Explorer og Windows.

Er noget ændret

Samtidig vil EU 'verificere', om Microsoft som led i den langvarige interoperabilitets-efterforskning lever op til EU's konkurrenceregler, og om de nye retningslinjer for Microsoft sætter en stopper for enhver krænkelse af reglerne, hvis retningslinierne bliver anvendt.

Microsofts chefjurist, Brad Smith, afviste under telekonferencen torsdag aften, at Microsofts træk sigter mod alene at gøre EU tilfreds.

Ifølge ham afspejler beslutningen om at slå portene op for Microsofts kode, der skal sikre øget interoperabilitet mellem mange forskellige formater, i stedet både Microsofts ”unikke juridiske situation samt selskabets formodning om det, der vil blive efterspurgt i fremtiden.”

Desuden skyldes strategiskiftet, at Microsoft ser 'nye muligheder' i en verden, der er stedse mere forbundet.

”Vi tager disse skridt af egen drift,” sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere