Artikel top billede

Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

IT-Branchens formand gør op med gamle grå mænd

Reportage: Grøn, ung og feminin lød parolen fra IT-Branchens årsmøde. Generalforsamlingen bød samtidig administrerende direktør Torben Haase fra Excitor velkommen i bestyrelsen.

IT-branchen er nået til en skillevej, der kræver nye dagsordener.

Det mener administrerende direktør Lars Monrad-Gylling, der er formand for 476 it-virksomheder i erhvervsorganisationen IT-Branchen, hvor et udvalg lige nu arbejder med at formulere en ny strategi for IT-Branchen.

”Lidt firkantet sagt: Skal it-branchen fortsætte som en god lukket fest. Eller skal vi åbne og styrke fortællingen om alle de gode og nyttige resultater, som it-anvendelsen medvirker til?”

Sådan spurgte Lars Monrad-Gylling deltagerne på foreningens generalforsamling før det traditionsrige årsmøde med godt 200 deltagere gik i gang tidligere på dagen.

Svaret gav formanden også selv.

Han mener nemlig, at der er behov for nye dagsordener om grøn it, bedre kontakt til de unge og flere kvinder ind i ledelserne. Tilsammen en parole fra IT-Branchens årsmøde som lød: IT vil være grøn, ung og feminin.

Fortæl historien

”Danmark er i dag anset som it-anvenderland nummer et i verden. Skal vi forblive i verdenstoppen, kræver det, at vi også bliver verdensklasse til at fortælle historien om, at der er it inden i alting,” sagde Lars Monrad-Gylling.

Den danske it-branche er med en samlet omsætning på over 200 milliarder kroner om året blev en betydelig faktor i Danmarks eksport og beskæftigelse.

Men branchen kæmper konstant med mangel på arbejdskraft og betydelige problemer med at tiltrække de små årgange til de it-uddannelser, der skal sikre fremtidens vækst i branchen.

”100 nye it-jobs om dagen. Det var hvad der blev slået op gennem hele fjerde kvartal sidste år i Danmark. Vi mister, siger de økonomiske eksperter, for op imod fire...fortsættes

... milliarder kroner i tabte ordrer og opgaver, der ikke bliver løst. På grund af mangel på højt kvalificeret it-arbejdskraft,” sagde Lars Monrad Gylling.

For trods truende recession, så er der udsigt til en it-vækst i Danmark på cirka fem procent i år og næste år.

For selvom økonomien køler ned, så har virksomhederne stadig brug for teknologien til at effektivisere og innovere sig til vækst.

Departementschef Michael Diethmer fra Økonomi- og Erhvervsministeriet slog fast, at knapt en tredjedel af BNP væksten de sidste 25 år stammer fra IKT.

Teknologiens værdi for samfundsøkonomien gennem udslag i produktiviteten har løbende været til debat gennem de seneste 10 år, men har været umulig at få præcis styr på, fordi de officielle statistikker ikke viser noget om disse sammenhænge.

Informations- og Kommunikationserhverv

”Derfor er det godt, at vi nu får en helt ny klasse i den officielle statistik som hedder Informations og Kommunikationserhverv. Ikke bare i Danmark men også internationalt, så det bliver muligt, at følge udviklingen,” sagde Michael Diethmer.

Inden årsmødet holdt IT-Branchen generalforsamling. Her blev administrerende direktør Torben Haase fra Excitor A/S valgt til bestyrelsen i stedet for Henrik Clausen fra Telenor Danmark Holding, der ønskede at trække sig.

”Vi har i 2007-2008 haft en sag, hvor Distributørudvalget rettede kritik mod et andet medlem, og ønskede dette medlem ekskluderet. I har måske set sagen omtalt i pressen. Sagen blev behandlet i ITBs hovedbestyrelse, og jeg drøftede efterfølgende hovedbestyrelsens afgørelse med udvaget. Sagen er nu løst, og der er enighed om at se fremad,” sagde Lars Monrad-Gylling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere