Artikel top billede

Danskerne vælter sig i piratkopier

25 procent af al software på danske computere er ulovlige kopier. Softwareindustriens tab alene i Danmark er cirka en milliard kroner.

Et ud af fire programmer installeret på danske computere i 2007 var piratkopier.

Det viser de seneste tal fra analysehuset IDC, der har foretaget undersøgelsen for Business Software Alliance (BSA), der er en verdensomspændende organisation, der bekæmper ulovlig brug af software.

Branchens tab i Danmark, som følge af ulovlig software, voksede med cirka 50 millioner kroner til i alt 985 millioner kroner i 2007.

”Vi har masse af arbejde foran os i kampen mod piratkopiering af software,” siger Trude Berg fra BSA i Danmark.

Færre piratkopier

Mængden af piratkopieret software i Danmark har ligget stabilt og med kun ringe udsving siden 2003.

I 2007 kom blandt andre Danaweb og Scandiaweb til at betale erstatning for brug af ulovlig software, mens Skare Meat og Bjarke Ingels Group har indgået forlig om betaling for manglende licenser med BSA i 2008.

En BSA undersøgelse konkluderer, at en reducering i piratkopieret software kunne genere hundredtusinde nye jobs og økonomisk vækst.

Blandt de 108 lande, som undersøgelsen omfatter, er mængden af piratkopieret software faldet i 67 lande og vokset i otte.

Den samlede mængde af piratkopieret software steg på verdensplan med tre procent, til i alt 38 procent i 2007. Årsagen er, at markedet for pc’er er vokset mest i de lande, som er mest plaget af piratkopiering.

Armenien, Bangladesh, Aserbajdsjan og Moldavien har flest tilfælde af piratkopiering. USA, Luxembourg og New Zealand har færrest.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere