Artikel top billede

Nominerede til Årets CIO 2008 fra venstre: Niels Molzen, Michael Moesgaard, Jens Risgaard, Lars Vinther og Klaus Skjødt. Foto: Mikael Rieck og Torben Klint

Opløbet er i gang: Her er Danmarks bedste it-chefer

Årets CIO 2008: I morgen kåres årets it-chef. De fem nominerede er altomfattende ledere, som samtidig formår at optimere it-anvendelsen. Se den samlede oversigt her.

Om mindre end 24 timer offentliggør Computerworld, hvem der bliver Årets CIO 2008. Hvis du ikke så de stærke navne af nominerede til titlen, kan du gense dem i dag.

De fem it-ledere repræsenterer forskellige typer af virksomheder fra det private til det offentlige.

Firmaerne tæller fremstillingsvirksomheder, finansielle virksomheder og en offentlig.

Derfor mener juryformanden, der kårer Årets CIO 2008, administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen, at man godt kan være en højtscorende it-chef, uanset om man sidder i Kriminalforsorgen eller i Jyske Bank.

For der bliver hensyn til, hvilke rammer it-lederne har.

Fælles træk: allround
Kandidaterne er Michael Moesgaard fra DONG Energy, Niels Molzen fra Danisco, Jens Risgaard fra Post Danmark, Klaus Skjødt fra Jyske Bank og Lars Vinther fra Kriminalforsorgen.

At de nominerede repræsenterer forskellige slags virksomheder, forhindrer ikke juryformanden i at se nogle fælles træk hos dem.

Han fremhæver især visse fælles egenskaber blandt de nominerede:

”Kandidaterne har den evne, at de er allround. De er alle fem dygtige både til it-ledelse, strategisk ledelse og personale-ledelse. Konkurrencen i toppen er ganske hård, og hvis man scorer lavt på et af de områder, når man simpelthen ikke op blandt top fem,” siger Per Andersen.

Konference tirsdag aften

Mere detaljeret er det kandidaternes evne til både at være god til at forstå forretningen, strategier for forretningen og hvordan it kan understøtte forretningen.

"Desuden er de også gode til at få gennemført it-projekter og har evnet at få ryddet op i anvendelsen af it i virksomheden og få strømlinet det," forklarer juyrformanden.

Gode rollemodeller

At kandidaterne har optimeret it-anvendelsen og gjort brugerne glade for it er også et nævneværdigt fællestræk.

Sidst men ikke mindst er de fem udvalgte gode til at lede deres it-organisation.

”De er gode til at være forbillede for deres it-ansatte og til at tiltrække ressourcer til deres it-organisation,” understreger Per Andersen.

Desværre har kandidaterne også det tilfælles, at de alle er mænd. Derfor benytter Per Andersen lejligheden til at efterlyse flere kvinder på banen.

Kåringen sker til den årlige CIO-konference, der finder sted i Mogens Dahls Koncerthus i København tirsdag aften.

Konferencen bevæger sig ind i it-lederens verden, tager dagsaktuelle emner op og beskæftiger sig med netop de områder, som CIO'er og it-direktører skal have en mening om og holdning til hver dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere