Fem gode råd til it-mødeledelse

Tilbage til artiklen: Sådan undgår du åndsvage it-møder

1. Planlægning af mødet

Forklar for dig selv hvad formålet med hele mødet er - helst i én klar sætning. Inviter kun de personer til mødet, som er nødvendige for eller har glæde af hele mødet.

2. Mødeindkaldelsen

Skriv ved hvert mødepunkt hvad delmålet med punktet er. Det skal fremgå, hvilken indflydelse deltageren har på beslutningen. Skriv også ved hvert punkt hvor lang tid, der må bruges.

3. Indledning

Læs hele mødeindkaldelsen højt, og forklar hvordan du vil lede mødet. Sig at du har brug for at overholde tiderne. Så er det ikke så svært at stoppe irrelevante diskussioner sidenhen.

4. Vær flink, men effektiv som mødeleder

Lær at bede folk makke ret - uden at de bliver sure. Det gør du ved at fremsætte anmodninger, der ikke lyder som ordrer. Brug som begrundelse at du selv har brug for det. Henvis aldrig til hvad der er rimeligt, eller hvad folk burde. Sig for eksempel: "Jeg har brug for at stoppe diskussionen her, er det okay?" Find dit eget ordvalg så det lyder naturligt.

5. Opsummér alt hvad du kan

En god mødeleder samler hele tiden trådene op. Sørg for at referenten kan finde ud af det, hvis der er sådan én. Husk at det er dit ansvar som mødeleder at alle forstår, hvad der besluttes, og hvad de skal gøre efter mødet.

Kilde: Praktikon ved kommunikationsrådgiver Kåre Thomsen

Tilbage til artiklen: Sådan undgår du åndsvage it-møder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere