Artikel top billede

CSC-opgradering sendte politiregister til tælling

Sidste uges problemer med politiets vigtige kriminalregister skyldtes en opgradering hos CSC. Nu undersøger leverandøren årsagen.

Politiet havde ikke adgang til kriminalregisteret fra mandag til onsdag midnat i sidste uge. Det lukkede register skyldes en fejl hos CSC, der driver registeret for politiet.

Samtidig med, at CSC i fredags var nødt til at lave en nedlukning af Skats systemer, kom det frem, at politiet også har haft problemer med systemer hos CSC.

Leverandøren understreger dog over for Computerworld, at der er tale om to helt forskellige problemer, der ramte samtidig.

Fritjof Lind, der er direktør for CSC's offentlig sektor opgaver, forklarer, at fejlen hos politiet opstod i forrige weekend, da CSC havde en af fire årlige hardware-opdaterings weekender.

Ifølge Fritjof Lind var det en opgradering af operativ systemet på mainframen, som forårsagede problemerne, og da CSC mandag morgen konstaterede problemet, blev systemet lukket.

"Det betyder desværre, at man ikke kan få adgang til de data, man skal bruge i kriminalregisteret. Vi gør det for ikke at ødelægge mere og få lavet nogle rettelser," konstaterer Fritjof Lind.

Vigtigt register

Politiet måtte altså undvære adgangen til det vigtige register helt frem til midnat onsdag.

Kriminalregisteret bruges blandt andet til at slå efterlyste personer op og betegnes af vicerigspolitichef Peter Carpentier som afgørende i politiets arbejde.

Fritjof Lind forklarer, at CSC alligevel vurderede, at det var den bedste løsning.

"Her vurderede vi, at det kunne repareres hurtigt. Og det er faktisk den normale procedure, der er ved sådan nogle hændelser," siger Fritjof Lind.

Fritjof Lind fortæller, at sidste uges problemer med politiets systemer skal undersøges, blandt andet fordi Rigspolitiet har bedt om en redegørelse.

Direktøren fortæller desuden, at problemerne overraskede CSC, fordi hardwareopgraderingerne plejer at være uproblematiske, og kriminalregisteret normalt kører meget stabilt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere