Artikel top billede

"Intetnettet skal være for hele jordens befolkning," mener Tim Berners-Lee.

WWW's opfinder: Nettet er for hele menneskeheden

Kun den udviklede del af verden har gavn af internettet, mens resten af verden er koblet af. En ny organisation under ledelse af opfinderen af WWW, Tim Berners-Lee, vil ændre på det forhold.

Internettet er designet af den udviklede verden til den udviklede verden.

Det udelukker den store del af verdens befolkning fra at få nytte og glæde af de muligheder, som internettet tilbyder.

Det skal der laves om, mener den mand, der tilskrives opfindelsen af World Wide Web, Tim Berners-Lee, som tillige er udstyret med den britiske riddertitel Sir.

Derfor har han stiftet en ny organisation under navnet World Wide Web Foundation, der har som sit erklærede formål at bringe internettet ud til hele verdens befolkning, skriver Infoworld.

Nettet skal re-designes

Designet af nettet kræver nytænkning, mener han.

Den nye organisation vil arbejde på at sikre, at nettet forbliver frit og åbent, på at udbygge nettets muligheder og stabilitet og endelig arbejde for at udstrække intetnettets muligheder til alle mennesker på jorden.

"Nettet er en fantastisk platform for innovation, men vi har en lang række udfordringer i at gøre det nyttigt for især mennesker i mindre udviklede områder," siger Tim Berners-Lee.

Internet-faderen er i forvejen leder af World Wide Web Consortium, W3C, og medansvarlig for Web Science Research Initiative, WSRI, der arbejder for at skabe fremtidens internet.

"Vi vil alle få udbytte af et internet, der omfatter flere mennesker. Web Science har det som målsætning, at nettet skal tjene menneskeheden. Standarderne i W3C er lavet, så folk med et handicap kan bruge nettet, og det er ikke særligt henvendt til mennesker med et specielt sprog, kultur eller skriveretning," siger Tim Berners-Lee.

For at få flere mennesker til at bruge nettet, fokuserer W3C i øjeblikket på de mobile løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere