Artikel top billede

Jakob H. Kraglund, 41 år, er ny koncernchef for Traen Gruppen per 1. oktober.

Traen Gruppen overtager Accenture-direktør

Direktør og partner i konsulenthuset Accenture Jakob Kraglund overtager stillingen som koncernchef i Traen Gruppen efter stifteren Kenn Petersen.

På onsdag skifter Traen Gruppen koncernchef. Stifter Kenn Petersen overlader tøjlerne til sin håndplukkede efterfølger Jakob H. Kraglund, der udover titlen som koncernchef også bliver administrerende direktør for Ementor Danmark, der er et af selskaberne i Gruppen.

"Planen har hele tiden været at indsætte en ekstern koncernchef, efter at vi for et par år siden fik en professionel bestyrelse. Jeg kender Jakob rigtig godt fra vores samarbejde i forbindelse med FESD, som er et af vore kerneområder," siger afgående koncernchef Kenn Petersen, Traen Gruppen.

Var partner og direktør

Jakob Kraglund kommer fra en stilling som partner i den internationale konsulentvirksomhed Accenture, hvor han har været siden 1991. Kraglund har i mange år været en del af topledelsen i Accenture Danmark og Norden og blandt andet været administrerende direktør for Accenture i Danmark gennem fire år.

"Traen Gruppen har været igennem en spændende udvikling i de senere år og er en organisation med et stort potentiale både i Danmark og internationalt. Det ser jeg frem til at være med til at udvikle i tiden fremover," siger Jakob Kraglund.

Den nye topchef kommer til at arbejde i koncernens hovedkvarter i Ballerup og på selskabets øvrige adresser i København, Sverige og England samt i udviklingsafdelingerne i Østeuropa.

Startede i 1988

Koncernchef Kenn Petersen stiftede det første selskab, Traen Informationssystemer, i 1998 og siden fulgte opkøb af ESDH-delen (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) af Unisys og Sitecore-specialisten Addition.

Siden fulgte overtagelsen af Ementor Danmark i 2006 (Ementors Microsoft systemudviklingsafdeling) og derefter den svenske teknologiske udviklingsvirksomhed Intelligo i 2007.

Skylder Topnordic millioner

Ementor Danmark har haft et hårdt 2007/08 på grund af en fejlestimering af et enkeltstående projekt, som Traen i sin tid fik med, da selskabet overtog Ementor Danmark.

Projektet blev købt tilbage af Topnordic i juni, fordi selskabet vil passe på de millioner kroner, det har til gode hos Ementor Danmark

"Vi vil gerne passe på de millioner, vi har til gode hos Traen, og derfor tager vi projektet tilbage sammen med de ansatte og den administrerende direktør," sagde Claus Hougesen, koncernchef i Ementor Gruppen, der omfatter blandt andet Topnordic.

En svær beslutning

For afgående koncernchef Kenn Petersen har beslutningen om at overlade ansvaret været planlagt længe:

"Det er naturligvis ikke helt let at give stafetten videre, for hver eneste dag i mange år har mit liv drejet sig om at gøre det bedst mulige for selskaberne. Jeg er meget stolt af det Traen Gruppen har opnået og står for i dag, og jeg er overbevist om, at Jakob H. Kraglund er det helt rette menneske til ansvaret," siger koncernchef Kenn Petersen, Traen Gruppen.

Traen Gruppen består af Addition, Ementor Danmark, Edmware, det svenske Intelligo, Traen Informationssystemer og Traen International. Traen Gruppen har specialiseret sig i rådgivning og it-løsninger rettet mod virksomheder, organisationer, stat og kommune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere