Artikel top billede

Den ny topchef i TDC, Henrik Poulsen, er 41 år og kommer fra en stilling hos en af TDC's ejere, kapitalfonden Kohlberg Kravis Roberts & Co. Foto: Jørgen True/TDC

Her er TDC's nye topchef

41-årige Henrik Poulsen er fra i dag øverste mand i TDC-hierarkiet. Missionen hedder øget omsætning i et ellers stagneret dansk telemarked.

Stadig flere danskere siger farvel til fastnettelefonen, som er TDC's base på det danske telemarked. Samtidig har alle danskere en mobiltelefon og adgang til nettet, og derfor ser opgaven svær ud for TDC's nye koncernchef og administrerende direktør, Henrik Poulsen. Han skal nemlig øge omsætningen i den danske virksomhed.

"Det er en udfordring, for det er et stagnerende marked med intensiv konkurrence. Men jeg mener, at TDC har en lang række aktiver, som vi skal bringe i spil i markedet. Vi har mange kompetencer i koncernen, en rigtig god infrastruktur og gode produkter, vi kan videreudvikle. Vi har en lang række områder, vi kan blive skarpere på," siger Henrik Poulsen til Computerworld.

Han ønsker dog ikke at konkretisere det nærmere endnu, men det er ikke fordi, han ikke har et kendskab til virksomheden. Igennem sin stilling i Kohlberg Kravis Roberts & Co., der er en af kapitalfondene bag TDC, har han indgående kendskab til TDC.

"Jeg har arbejdet med udviklingen af de selskaber, som KKR ejer. I de sidste ti måneder har jeg arbejdet i TDC med den operationelle udvikling af selskabet," fortæller Henrik Poulsen, der fik besked om de nye job for seks dage siden.

Anderledes opgave end Alders

Den ny topchef har tidligere siddet på posten som koncerndirektør i Lego i syv år, og han håber, at han kan bidrage med sine erfaringer derfra i jobbet hos TDC.

"Jeg har gjort mig erfaringer i andre virksomheder, hvor jeg har gjort det mere markedsrettet og mere konkurrencedygtigt i svære markeder. Deriblandt Lego, hvor jeg havde ansvaret for global produktudvikling samt salg og marketing," siger Henrik Poulsen.

Han understreger, at hans opgave i virksomheden ikke bliver den helt samme, som Jens Alder har gennemført i sine to år. Den periode har i høj grad været præget af fokus på færre omkostninger, men nu skal der også gang i omsætningsvæksten.

"Min opgave adskiller sig fra Jens Alders ved, at han har gjort virksomheden mere fokuseret og mere effektiv. Det skal jeg fortsætte med, men jeg skal styrke fokus på toplinjen. Helt banalt har omkostningsreduktion stået øverst på agendaen hidtil, men det vil jeg nok flytte ned som nummer to, mens udvikling i markedet går op som nummer et," forklarer Henrik Poulsen.

Henrik Poulsen: Medarbejderne skal med på rejsen

Frem til månedens udgang er Jens Alder stadig i virksomheden, hvor han skal overdrage sit arbejde til Henrik Poulsen. Når den ny topchef for alvor kommer i gang med arbejdet har han fire punkter, som han ønsker at fokusere på.

"Det er vigtigt, at vores toplinje udvikler sig stabilt, at vi kan sikre et minimum af vækst i vores indtjening, at vores kunder er glade, og at medarbejderne føler, at de har gode udviklingsmuligheder i koncernen, så de kan se en retning og finde motivationen. De skal alle med på rejsen," siger Henrik Poulsen.

Du understreger, at det er vigtigt, at medarbejderne er glade og motiverede. Medarbejderne har tidligere sagt, at det var ubærligt med 'cost cutting'-runder, så hvordan vil du sikre, at medarbejderne fortsat er motiverede?

"Det er meget vigtigt, at medarbejderne kan fornemmere, at vi er i stand til at vinde det slag, der finder sted i telemarkedet. Derfor er det vigtigt, at vi kan vise, at vi kan vinde en række af de små slag, der finder sted undervejs, så medarbejderne får en følelse af, at vi er inde i en positiv udvikling. Jeg tror, at det er meget motiverende for medarbejderne," siger Henrik Poulsen.

Kernen i hele TDC's forretning er fastnettet. Det rå kobber, som rækker ind i alle danske husstande. På det leverer teleselskabet fastnettelefoni og bredbåndsinternet, men en ny kæmpe truer den forretning. Truslen kommer fra elselskaberne, som er villige til at investere op til 15 milliarder kroner i fibernet til de danske husstande.

Hvordan vurderer du truslen fra elselskaberne?

"Det er en reel trussel, og de er jo en del af forklaringen på, at markedet er blevet markant mere konkurrencepræget bare over de sidste 18 til 24 måneder. De fylder en del af det marked, og der er også andre spillere, som forsøger at få en del af kagen. I det spil skal TDC sikre, at vi nu får bragt alle vores aktiver i spil, så vi kan agere som den markedsleder, vi er," lyder det fra Henrik Poulsen.

Hvornår skal vi forvente at se en øget omsætning i TDC's årsregnskab?

"Jeg vil nødigt sætte konkrete mål på, men vi har nogle forudsætninger liggende for vores budgetter for næste år, og det er dem, jeg vil blive målt på af bestyrelsen. Det er da klart, at vi skal fastholde en stabil udvikling i vores toplinje. Men det er naivt at gøre sig forhåbninger om store vækstrater," siger TDC-chefen.

Henrik Poulsen understreger, at det er vigtigt at stabilisere omsætningen, da virksomheden ellers vil komme under endnu større pres på omkostningssiden.

Den ny koncernchef i TDC har været tilknyttet kapitalfonden Kohlberg Kravis Roberts & Co. siden 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere