Artikel top billede

Administrerende direktør i Jubii, Peter Lundsgaard, står med et godt produkt, mener medieanalytiker. Men det kræver en kærlig hånd.

Ekspert: Jubii er attraktiv - men misligholdt

Der skal postes mange penge i udvikling og markedsføring, før Jubii atter kan gøre sig gældende, vurderer medieanalytiker.

Den danske søgeportal Jubii har længe været på udkig efter en ny ejer.

Den er nu fundet, lød det i går fra Jubiis danske direktør, Peter Lundsgaard. Hvem det er, ved han imidlertid ikke endnu.

Men der har været mange om budet, vurderer medieanalytiker Henrik Schultz fra Argo, tidligere Kaupthing Bank.

"Jeg er helt sikker på, at der er mange, der er interesserede i Jubii", siger han.

"Jubii er attraktiv. Ikke så attraktiv som den var engang, men det er en trafikmaskine. Godt nok er den dumpet ned under de 10 mest populære sider i Danmark, men den kan sikkert bankes op igen, hvis man finder den rigtige køber," vurderer Henrik Schultz.

Et brand der kræver markedsføring

Selvom Jubii altså ikke længere når fordums styrke, mener Henrik Schultz, at Jubii fundamentalt sidder på et godt brand. Det er bare ikke fulgt med tiden.

"Der ligger fundamentalt en værdi i Jubii, selvom portalen efter min mening er blevet noget misligholdt de seneste år," siger han.

Køberen af Jubii får derfor mest et brand, vurderer Henrik Schultz.

"Man får først og fremmest et brand. Det består af mange ting. Det kan være en vane, en tidligere brug som startside for eksempel," siger han.

Og netop Jubiis glorværdige historie som mange danskeres foretrukne søgeportal i sluthalvfemserne, skal nu være med til at sælge et produkt, der efter Henrik Schultz' mening har overskredet sidste salgsdato.

"Jubii er mere et historisk brand, men selskabet har stadig en værdi, selvom det konkrete produkt i dag ikke er så imponerende, som det var for bare få år tilbage," siger han.

Kan en dansk køber redde Jubii?

Henrik Schultz mener, at sandsynligheden for, at der er fundet en dansk køber er til stede. Men det bliver dyrt at bygge Jubii op igen.

"Der skal investeres meget i marketing og udvikling. Betydelige beløb, men jeg tror helt sikkert, der findes danske købere. Spørgsmålet er, om de har ressourcer nok," siger han.

Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om kapital, lyder vurderingen.

"Der tænker jeg ikke bare på penge, men også på om de har marketingkraft, teknologisk evne og viden til at løfte Jubii, som jeg mener, der er behov for. Jubii behøver nye kræfter," siger Henrik Schultz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere