Artikel top billede

Nu begynder arbejdet med fremtidens Symbian

Nokia er klar til at afslutte sit køb af Symbian, og dermed er Symbian Foundation for alvor på skinner, mener folkene bag projektet.

Da Symbian i juni måned fyldte 10 år, meddelte Nokia, at man ville købe Symbian Limited, selskabet bag det populære operativsystem, og danne Symbian Foundation - en åben softwareplatform.

I sidste uge meddelte Nokia så, at købet nu stort set er en realitet, og at alle Symbian-ansatte fra 1. februar 2009 bliver Nokia-ansatte.

Symbian sidder ifølge IDC på 63,3 procent af markedet for operativsystemer til smartphones og er dermed suverænt det mest anvendte mobile operativsystem.

Bestyrelsen i det nye Symbian Foundation, der får opbakning af en lang række virksomheder, ser Nokias
udmedling som en milepæl i det projekt, der skal fastholde og udbygge Symbians position på et marked, hvor der bliver stadig hårdere konkurrence.

"I dag er en vigtig milepæl i forsøget på at få Symbian Foundation til at levere sit løfte - at levere industriens mest komplette og dokumenterede operativsystem for at kunne stimulere innovation i mobil-industrien," siger Pierre Garnier fra Texas Instruments på vegne af bestyrelsen i Symbian Foundation.

Bred opbakning

Der er nu flere end 60 virksomheder, blandt andre Motorola, Sony Ericsson og Fujitsu, der bakker op om Symbian-projektet, og selvom opbakningen indtil videre mest er af symbolsk karakter, er det alligevel alfa og omega for projektets fremtid.

Det åbne operativsystem er planlagt at skulle lanceres i 2010, og det vil kombinere Symbians S60-platform med UIQ-platformen, der blandt andet bruges på Sony Ericssons telefoner (og bygger på Symbian) og japanske NTT DoCoMos MOAP (Mobile Oriented Applications Platform).

"Når stiftelsen begynder arbejdet, forventet i første halvdel af 2009, vil den have et unikt, stærkt økosystem af udviklere, producenter og netværks-operatører, der alle er dedikerede til at bygge en mobil platform, der kan frigøre den mobile fremtid," lyder det fra Lee Willliams, der er nomineret til at stå i spidsen for Symbian Foundation.

Symbian Fourndation er dog ikke det eneste open source-projekt på markedet. For nylig meddelte The Linux Phone Standards Forum (LiPS), at man går sammen med Linux Mobile Foundation (LiMo) i et forsøg på at forsimple det mobile Linux-landskab og dermed stå stærkere i kampen mod de nye rivaler.

Ifølge IDC sidder Linux allerede i dag på 11,4 procent af smartphone-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere