Artikel top billede

Svenskerne klar til at udrulle 4G-teknologi

Mens det er 3G og Turbo 3G, der er teleselskabernes kæledægger herhjemme, er vort svenske broderfolk nu begyndt på udrulningen af 4G i form af LTE-teknologien.

LTE står for Long Term Evolution, og teknologien udmærker sig ved, at hastighederne er markant højere, end det er tilfældet med 3G.

Derfor har TeliaSonera og Ericsson nu indgået en kontrakt om at udrulle LTE i Stockholm, så befolkningen i den svenske hovedstad vil kunne opleve en kommerciel lancering i 2010.

"LTE bringer den højst mulige ydelse og netværks-kapacitet, hvilket er en nødvendighed for at kunne imødegå behovet hos den hurtigt voksende gruppe af brugere af mobilt bredbånd rundt omkring i verden," udtaler Mikael Bäckstrøm, direktør for Ericsson i Norden og Baltikum.

LTE er en videreudvikling af 2G og 3G, men dog så forskellig, at det kræver nyt udstyr hos både slutbruger og netværks-operatør.

3G har sin begrænsning

Selv om udviklingen indenfor Turbo 3G har været ganske markant i de senere år, så har 3G-teknologien sin begrænsning.

Hvor 7,2 mbit/s i dag er den højeste hastighed på Turbo 3G herhjemme, så vil LTE befinde sig i en helt anden liga.

Sidste efterår kunne Ericsson således meddele, at netværksselskabet nu havde opnået hastigheder på 100 mbit/s på LTE.

Hidtil har LTE kæmpet side om side med Wimax om at blive fremtidens trådløse bredbåndsteknologi, men på det seneste har flere branche-analytikere udtrykt tvivl om Wimax' mainstream-fremtid.

Det er ikke kun i Europa, LTE-udrulningerne så småt begynder. I USA forventer selskaber som Verizon og AT&T også at kunne lancere LTE-netværk i 2010.

Ifølge analysehuset ABI Research har ialt 18 operatører rundt omkring i verden planer om at udrulle LTE-netværk. Analysefirmaet forventer, at selskaberne vil investere omkring 50 milliarder kroner (8,6 milliarder dollars) på teknologien over de næste fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere