Artikel top billede

Skæbnemøde for RTX Telecom

Det kan blive svært at finde folk til bestyrelsen, når RTX Telecom senere på måneden holder generalforsamling. Det er imidlertid ikke den eneste udfordring, der venter den nordjyske televirksomhed.

Når den trængte televirksomhed RTX Telecom på onsdag holder generalforsamling, er flere presserende ting på dagsordenen.

Firmaet har haft hul i bundlinjen, hvor pengene er fosset ud igennem de sidste fem år. Senest leverede selskabet i november sidste år et underskud på 21 millioner kroner.

Dertil kommer et grimt bestyrelsesslagsmål, der tidligere på måneden endte med, at tre bestyrelsesmedlemmer valgte at forlade bestyrelsen i protest over en bonusordning til administrerende direktør Tage Rasmussen.

Og netop at få de tre bestyrelsesposter besat igen, kan meget vel vise sig at blive problematisk, mener teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Bank.

"Den første udfordring er at finde nogle kandidater til bestyrelsen, der har lyst til at træde ind et sted, hvor udfordringerne er så store. Hvis folk ikke tror på selskabet og dets fremtid, så er det måske ikke alle, der har lyst til at komme ind og få en bestyrelsespost," vurderer Poul Ernst Jessen.

Han mener især, det kan blive svært, hvis RTX Telecom angler efter at få prominente navne ind i bestyrelsen.
"Det bliver spændende at se kandidat­listen, og om den kommer igennem uden sværdslag. Det er måske en udfordring, hvis de skal ud og finde nogle gode navne," siger Poul Ernst Jessen.

Svært med spirende markeder

Det er nemlig alt andet end lette opgaver, der venter den nordjyske virksomhed. Men de er derimod velkendte, forklarer Poul Ernst Jessen.

"RTX har store udfordringer på driften, men dem er der ikke noget nyt i. Det er de samme, de har haft i adskillige år, hvor DECT-telefonerne har været under pres, samtidig med, at de ikke har haft deres eget brand, men har skullet lave underleverancer til andre," siger han.

Dertil kommer en række problemer, der yderligere vil forstærkes af den igangværende finanskrise, spår Poul Ernst Jessen. Han mener, at RTX vil få det svært på de spirende markeder i blandt andet Latinamerika.

"Jeg er som udgangspunkt temmelig skeptisk. RTX kommer til at slås med den økonomiske afmatning, som jo især rammer 'emerging markets', som selskabet satser meget på. De satser for eksempel på Brasilien, hvor de skal slås med meget store og etablerede aktører. Jeg vil gerne se det lykkes, før jeg køber aktier," siger analytikeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere