Artikel top billede

Analytiker: IBM og Sun er et mærkeligt match

Sun Microsystems er ikke det mest oplagte indkøbsobjekt for IBM, vurderer IDC-direktør Per Andersen. De kulturelle forskelle er simpelthen for store, lyder vurderingen.

IBM kigger i disse dage sultent på Sun Microsystems.

Big Blue er nemlig klar til at kaste næsten 38 milliarder kroner på spisebordet for at kunne sætte tænderne i konkurrenten, der i 2000 blev vurderet af Forbes til at være over 1.000 milliarder kroner værd.

Administrerende direktør Per Andersen fra analysehuset IDC Nordic peger på, at IBM fra den tilknappede og forretningsorienterede amerikanske østkyst måske kan kløjes i købet af Sun Microsystems, der er stiftet på den tilbagelænede amerikanske vestkyst.

Ikke, at et eventuelt Sun-køb er decideret fejlernæring for IBM, men andre selskaber ville nok glide noget nemmere ned.

"IBM og Sun minder om hinanden på rigtig mange områder, men kulturelt er de to firmaer helt forskellige. IBM er kæmpe-organisation med vægten lagt på forretningen, mens Sun er en slank virksomhed med fokus på innovation og state-of-the-art-teknologi," forklarer Per Andersen til Computerworld.

Han understreger, at Sun traditionelt set har en endog meget trofast kundekreds, der nærmest sværger til Sun på samme måde som flere yngre it-folk har lovet it-firmaet Apple evig troskab som tak for iPod'en, iPhone'en og diverse pc'er.

"På den måde er Sun ikke det logiske valg for IBM, fordi Sun har en mere livsfilosofisk tilgang til teknik. Derudover får IBM også et storage-stedbarn med i handlen og må snart gøre op med sig selv, om virksomheden ønsker at være et storage-firma eller ej," fastslår Per Andersen.

Fælles front mod Microsoft

Han understreger dog samtidigt, at Sun på mange måder også er en interessant satsning fra IBM af flere årsager.

Slår sig til tåls med IBM

Først og fremmest passer de to virksomheder sammen, fordi de begge har en meget ligefrem tilgang til åbne standarder og open source, hvor de danner fælles front mod ærkefjenden fra Microsoft.

Dernæst peger han på, at Suns serverportefølje vil passe godt til IBM's hardware-profil, som dog for alvor er ved at blive udskiftet til fordel for services og software. Slutteligt er Suns populære programmeringssprog Java en stor fælles berøringsflade for de to selskaber.

Når Per Andersen ser på plus- og problemsiden med IBM's interesse for Sun Microsystems, vurderer han, at HP er et mere oplagt bud på en køberkandidat.

"HP og Sun kommer fra samme ingeniørbaggrund og produkterne passer bedre sammen," siger han.

Bejler til mange selskaber

Faktisk oplyser The Wall Street Journal, at HP er blevet spurgt af Sun vedrørende et køb af virksomheden. Men ifølge avisen skulle HP have takket nej, mens konkurrenten Dell ikke ønsker at udtale sig om sagen.

Per Andersen ser ikke noget underligt i, at hardware-virksomheden Sun prøver at bejle til nogle af de største it-selskaber for at redde sine produkter og arbejdspladser.

"Den bedste mulighed for Sun er at blive solgt, inden selskabet om fem år har mistet så meget værdi, at prisen er faldet drastisk. Selskabet har ingen fremtid som selvstændig virksomhed, fordi det hovedsageligt beskæftiger sig med hardware. Med IBM har Sun måske fundet den højestbydende, interesserede køber, og det har man slået sig til tåls med," vurderer Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere