Artikel top billede

Arkivfoto: Torben Klint

CSC betaler erstatning til politiet for nedbrud

CSC skal betale 169.000 kroner i bod for for et større nedbrud af et centralt politi-system.

169.000 kroner.

Så meget må CSC betale i bod til politiet på grund af et nedbrud sidste år, hvor et afgørende register hos politiet blev lammet i en uge.

"Jeg kan oplyse, at CSC i overensstemmelse med driftsaftalen har betalt 169.000 kroner i bod for manglende overholdelse af servicemål i den pågældende måned," skriver it-chef Ole Sørensen fra Rigspolitiet i en mail til Computerworld.

Vigtigt system

Man kunne fornemme frustration hos politiet kort efter nedbruddet sidste år, der ramte det såkaldte kriminal-register, der er blandt andet anvendes til at slå efterlyste personer op.

"Det er et afgørende register i politiets arbejde," sagde vicerigspolitichef Peter Carpentier fra Dataafdelingen.

Han forklarede, at registeret stort set var utilgængeligt for politifolk i hele landet fra mandag til torsdag den pågældende uge.

Kom bag på CSC

Hos CSC kom problemerne bag på selskabet.

Fritjof Lind, der er direktør for CSC's offentlig sektor opgaver, understregede dog, at nedbruddet ikke havde noget at gøre med et andet stort nedbrud hos
Skat
på næsten samme tid.

Han forklarede, at fejlen hos politiet opstod, da CSC havde en af fire årlige hardware-opdaterings weekender.

Ifølge Fritjof Lind var det en opgradering af operativ systemet på mainframen, som forårsagede problemerne, og da CSC mandag morgen konstaterede problemet, blev systemet lukket.

"Det betyder desværre, at man ikke kan få adgang til de data, man skal bruge i kriminalregisteret. Vi gør det for ikke at ødelægge mere og få lavet nogle rettelser," konstaterede Fritjof Lind dengang.

Fritjof Lind fortalte, at problemerne skulle undersøges, blandt andet fordi Rigspolitiet havde bedt om en redegørelse.

I dag har CSC ikke yderligere kommentarer til forløbet.

Normal driftsikker leverandør

Politiet derimod roser CSC trods det tidligere nedbrud.

"Helt generelt må jeg sige, at CSC leverer en meget høj servicekvalitet, når det gælder systemer i kørende drift. Bortset fra den pågældende periode har der i det sidste år været en tilgængelig på 100 procent for stort set alle de systemer, som politiet har i drift hos CSC.

Kriminalregisteret, der var ramt af driftsproblemer sidste sommer, er almindeligvis et meget driftsstabilt system," skriver it-chef Ole Sørsensen fra Rigspolitiet i en mail til Computerworld.

Han har samtidig fremsendt en teknisk forklaring på, hvad der gik galt ved nedbruddet.

"CSC har ikke haft det fulde overblik over en online change, hvor transer ved en fejl var flyttet til M09x regioner og efterfølgende først blev
aktiveret ved colsdstart den 8 Juni, herunder den omtalte systemparameter," lyder det i den teksten.

Teksten stammer fra CSC's "Management Summary Service Level Report, juni 2008".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere