Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Minister til OECD-konference med grønne it-råd

Klima-it: Videnskabsministeren tager til OECD-konference med konkrete anbefalinger til grøn it - og et håb om at kunne støtte klimatopmødet senere i år.

Videnskabsminister Helge Sander (V) tager til OECD-konference i Helsingør med en hel stribe grønne it-anbefalinger til virksomheder
under armen.

Videnskabsministeren håber, at mødet kan præsentere teknologiske løsninger og ideer, der kan lette vejen for en klimaaftale i København til vinter.

I første omgang dæmper ministeren dog forventningerne til mødet lidt.

"Det er vigtigt at fastslå, at i OECD-regi er det ikke bindende målsætninger, man går efter. Det er nærmest som en tænketank," forklarer Helge Sander, som dog mener, at OECD er et særdeles vigtigt forum

"Det er en kreds af verdens mest moderne økonomier, der arbejder sammen," siger Helge Sander.

Han mener, at det er en vigtig anerkendelse af den danske indsats i krydsfeltet mellem klimaproblemer og teknologi.

"Det er os, der er værter, men det er OECD, der er arrangør, og det er dem, der har valgt at komme til Danmark, for på det her område er vi frontløbere," siger ministeren, som peger på, at det er en udvikling, der skal følges op.

"Hvis vi skal have en økonomi, der baserer sig på klimavenlig teknologi, så skal vi styrke forskningen og innovationen," siger han.

Målet er topmøde

Mens der ikke skal forhandles slut-erklæringer eller bindende aftaler i Helsingør i denne uge, så er der ifølge videnskabsministeren stadig meget på spil i forhold til klimatopmødet i København senere på året.

"Jeg mener helt klart, at vi kan bruge det til noget. Der er ikke nogen direkte sammenhæng, det er ikke sådan, at det er en del af klimatopmødet, men hvis landene skal have en chance for at møde de bindende målsætninger, vi forhåbentlig når frem til på topmødet, så skal der satses på ny teknologi og også ikt (informations- og kommunikationsteknologi, red). Det er der bred tilslutning til," siger Helge Sander.

Han mener, at OECD-konferencens succes skal måles over en længere tidshorisont.

For det handler i høj grad om at udveksle erfaringer og skabe netværk. Netværk som ministeren også håber, at danske virksomheder og forskere kan have glæde af.

"Gode netværk er vigtige for det her arbejde. Der er en hel del virksomheder og forskere, der har været aktive medspillere og er med på konferencen. Det er meget naturligt, for det er jo heller ingen hemmelighed, at vi har kommercielle interesser i det her område," siger Helge Sander.

Konkrete tiltag

Et af de konkrete tiltag, der allerede er kommet ud af konferencen er det idé- og videnskatalog om grøn it, som præsenteres på konferencen. Et katalog, der giver konkrete råd til virksomheder, der vil spare på energien og have en grønnere profil.

Desuden har Helge Sander en forhåbning om, at der også kan komme resultater ud af en kommende grøn it-delegation til Kina.

"Jeg har et håb om, at det, vi har sat i værk med grøn it til Kina, kan være et initiativ, der kan blive flere af. Så kan vi gå efter den overordnede klimamålsætning og samtidig være med til at fremme danske erhvervsinteresser," siger Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere