Artikel top billede

RTX' bestyrelsesformand, Mogens Elsberg (billedet), besluttede for "et par måneder siden" sammen med resten af bestyrelsen at fyre administrerende direktør Tage Rasmussen.

RTX kan se frem til flere måneder uden topchef

Bestyrelsen i RTX Telecom besluttede for et par måneder siden at fyre administrerende direktør Tage Rasmussen, men hans afløser er ikke på plads foreløbig.

Det kom som noget af en overraskelse, da RTX Telecom i sidste uge smed firmaets administrerende direktør, Tage Rasmussen, på porten.

Bestyrelsen traf dog beslutningen i alt andet end hastværk i dagene op til nyheden, fortæller bestyrelsesformand Mogens Elsberg fra RTX Telecom til Computerworld.

"Det gjorde vi for et par måneder siden," siger Mogens Elsberg om tidspunktet for beslutningen.

Mogens Elsberg indtrådte som ny bestyrelsesformand tidligere på året, efter at flere bestyrelsesmedlemmer trak sig i protest mod en bonus til den nu fyrede administrerende direktør.

Ny direktør inden årsskiftet

Selvom bestyrelsen tog beslutningen omkring afskeden med Tage Rasmussen for flere måneder siden, så kan det have lange udsigter, inden en ny person indtager posten permanent.

"Vi har sat os selv som mål at have det på plads inden udgangen af kalenderåret. Men det er klart, at hvis det kan ske hurtigere, så gør vi også det," siger Mogens Elsberg.

Hvorfor sørgede I ikke for, at der var en ny direktør på plads, inden I tog afsked med den nuværende?

"Årsagen er, at Danmark er et lille land, og Nordjylland er et endnu mindre område. Hvis vi startede med at lave en søgning til en direktørpost i Nordjylland, så ville folk nok begynde at lægge to og to sammen og finde ud af, at det var RTX. Og så valgte vi altså at melde ud inden," forklarer bestyrelsesformanden.

Turn around-proces stadig i gang

RTX Telecom, der har hovedsæde i Aalborg, har i de senere år præsenteret det ene underskud efter det andet. Da Tage Rasmussen i 2006 indtog direktørstolen i selskabet, var hans opgave at gennemføre en turn around, så virksomheden igen kunne få sorte tal på bundlinjen.

Men det er stadig ikke lykkedes. Det var dog ikke derfor, at bestyrelsen tog afsked med direktøren, forsikrer Mogens Elsberg.

Turn around skal rundes af

"Vi er en bestyrelse, som kom ind i januar, og vi har den vurdering, at selskabet har en rigtig god fremtid, og der er stærke kompetencer i selskabet, og vi er i gang med at finde ud af, hvordan vi skal fokusere de kompetencer omkring de eksisterende forretningsområder og nye forretningsområder," siger han og uddyber:

"Og der er det vores vurdering, at vi kan finde en bedre profil end Tage Rasmussen til at føre virksomheden derhen, hvor vi gerne vil have den," lyder det fra Mogens Elsberg.

Den første mission er at afslutte den turn around, som Tage Rasmussen ikke får lov til at gøre færdig.

"Vi skal for det første have færdiggjort den turn around, og når vi ser på resultaterne, så kan vi ikke være tilfredse med de resultater, der har været de sidste mange år - også før Tage Rasmussen kom til. Det skal vi have løst, og vi skal have en profitabel virksomhed," siger Mogens Elsberg.

Ny strategi på vej

Mogens Elsberg oplyser, at bestyrelsen i øjeblikket er i gang med at se på, hvordan fremtidens RTX Telecom skal se ud.

"Vi arbejder med en strategi på det overordnede niveau, og så skal den ny direktør ind og operationalisere den, og så vil vi melde ud, hvordan vi fokuserer virksomheden. Det er foreløbig på det høje plan, vi arbejder, og ikke nede på det detaljerede niveau," fortæller Mogens Elsberg.

På trods af mange år med røde regnskaber tror Mogens Elsberg stadig på RTX-projektet, som aktieanalytikere tidligere har tvivlet på.

"Jeg tror, at der er nogle meget stærke kompetencer i denne her virksomhed. Der er en utrolig stor erfaring inden for de forretningsområder, som de har fokuseret på indtil videre, og det er der en efterspørgsel for i markedet.

Der er i højere og højere grad et ønske om at outsource visse udviklingsopgaver, som netop RTX kan, og det er derfor, at vi som bestyrelse tror meget stærkt på RTX," siger Mogens Elsberg.

RTX Telecom offentliggjorde for nylig resultatet for første halvår i 2008/09-regnskabsåret, og her havde firmaet et underskud på næsten 15 millioner kroner efter skat. For nylig kunne RTX dog komme med nyheden om, at selskabet havde fået en større mexicansk ordre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere