Ubuntu-succes betyder færre installations-cd'er

Folkene bag Linux-distributionen Ubuntu vil skære ned på antallet af de installations-cd'er, der uddeles gratis. Brugere uden netadgang skal have førsteret, lyder det.

At tage kampen op med Windows 7, Windows Server 2008 og Microsofts kæmpe marketingapparat, kan lyde som en ubarmhjertig opgave.

Det er dog de odds, som Ubuntu i øjeblikket står overfor.

I disse timer lægger udviklerne nemlig sidste hånd på den 11. udgave med navnet Karmic Koala, som sendes på gaden torsdag 29. oktober.

Trods den gigantiske modstander er der succes at spore hos frikodefolket. Succesen udmønter sig lidt paradoksalt i, at firmaet bag Ubuntu, Canonical, er blevet nødt til at drosle ned for antallet af de gratis cd-skiver, som styresystemet udsendes på.

Canonical har således proklameret, at firmaet vil stramme reglerne for distributionen af de gratis Ubuntu-cd'er, fordi efterspørgslen er for høj. Det skriver V3.co.uk.

Gratis er ikke gratis
Firmaet, der sponserer distributionen, har gennem de seneste fem år haft et program, der hedder ShipIt, som har sendt gratis installations-cd'er til alle interesserede.

Nu drosler Canonical cd-udsendelserne ned til ét eksemplar per person.

"Selv om cd'erne betegnes som gratis, koster de naturligvis Canonical penge," fortæller Jane Silber, som er firmaets chief operating officer.

"Vi vil gerne fortsætte ShipIt-programmet, men Ubuntus vokseværk betyder, at vi er nødt til at ændre lidt på reglerne, så vi kan finde en balance, der gør, at vi kan fortsætte med at udsende cd-skiver til de brugere, der har brug for det."

Hun fortæller, at man stadig kan bestille en gratis cd, men det er primært til førstegangsbrugere eller personer uden adgang til nettet.

Hvis man allerede har installeret Ubuntu og vil opgradere, henviser Canonical til, at man selv henter den nye version via nettet.

Ubuntu har rodfæstet sig som en meget udbredt distribution i Afrika, hvor internet-adgangen er begrænset, og man vil gerne bibeholde sin høje status i den region.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.