Ubuntu-succes betyder færre installations-cd'er

Folkene bag Linux-distributionen Ubuntu vil skære ned på antallet af de installations-cd'er, der uddeles gratis. Brugere uden netadgang skal have førsteret, lyder det.

At tage kampen op med Windows 7, Windows Server 2008 og Microsofts kæmpe marketingapparat, kan lyde som en ubarmhjertig opgave.

Det er dog de odds, som Ubuntu i øjeblikket står overfor.

I disse timer lægger udviklerne nemlig sidste hånd på den 11. udgave med navnet Karmic Koala, som sendes på gaden torsdag 29. oktober.

Trods den gigantiske modstander er der succes at spore hos frikodefolket. Succesen udmønter sig lidt paradoksalt i, at firmaet bag Ubuntu, Canonical, er blevet nødt til at drosle ned for antallet af de gratis cd-skiver, som styresystemet udsendes på.

Canonical har således proklameret, at firmaet vil stramme reglerne for distributionen af de gratis Ubuntu-cd'er, fordi efterspørgslen er for høj. Det skriver V3.co.uk.

Gratis er ikke gratis
Firmaet, der sponserer distributionen, har gennem de seneste fem år haft et program, der hedder ShipIt, som har sendt gratis installations-cd'er til alle interesserede.

Nu drosler Canonical cd-udsendelserne ned til ét eksemplar per person.

"Selv om cd'erne betegnes som gratis, koster de naturligvis Canonical penge," fortæller Jane Silber, som er firmaets chief operating officer.

"Vi vil gerne fortsætte ShipIt-programmet, men Ubuntus vokseværk betyder, at vi er nødt til at ændre lidt på reglerne, så vi kan finde en balance, der gør, at vi kan fortsætte med at udsende cd-skiver til de brugere, der har brug for det."

Hun fortæller, at man stadig kan bestille en gratis cd, men det er primært til førstegangsbrugere eller personer uden adgang til nettet.

Hvis man allerede har installeret Ubuntu og vil opgradere, henviser Canonical til, at man selv henter den nye version via nettet.

Ubuntu har rodfæstet sig som en meget udbredt distribution i Afrika, hvor internet-adgangen er begrænset, og man vil gerne bibeholde sin høje status i den region.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Seneste artiklerRSS
15:22
14:40
14:00
13:40
13:06
12:55
12:04
11:04

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.