Ubuntu-succes betyder færre installations-cd'er

Folkene bag Linux-distributionen Ubuntu vil skære ned på antallet af de installations-cd'er, der uddeles gratis. Brugere uden netadgang skal have førsteret, lyder det.

At tage kampen op med Windows 7, Windows Server 2008 og Microsofts kæmpe marketingapparat, kan lyde som en ubarmhjertig opgave.

Det er dog de odds, som Ubuntu i øjeblikket står overfor.

I disse timer lægger udviklerne nemlig sidste hånd på den 11. udgave med navnet Karmic Koala, som sendes på gaden torsdag 29. oktober.

Trods den gigantiske modstander er der succes at spore hos frikodefolket. Succesen udmønter sig lidt paradoksalt i, at firmaet bag Ubuntu, Canonical, er blevet nødt til at drosle ned for antallet af de gratis cd-skiver, som styresystemet udsendes på.

Canonical har således proklameret, at firmaet vil stramme reglerne for distributionen af de gratis Ubuntu-cd'er, fordi efterspørgslen er for høj. Det skriver V3.co.uk.

Gratis er ikke gratis
Firmaet, der sponserer distributionen, har gennem de seneste fem år haft et program, der hedder ShipIt, som har sendt gratis installations-cd'er til alle interesserede.

Nu drosler Canonical cd-udsendelserne ned til ét eksemplar per person.

"Selv om cd'erne betegnes som gratis, koster de naturligvis Canonical penge," fortæller Jane Silber, som er firmaets chief operating officer.

"Vi vil gerne fortsætte ShipIt-programmet, men Ubuntus vokseværk betyder, at vi er nødt til at ændre lidt på reglerne, så vi kan finde en balance, der gør, at vi kan fortsætte med at udsende cd-skiver til de brugere, der har brug for det."

Hun fortæller, at man stadig kan bestille en gratis cd, men det er primært til førstegangsbrugere eller personer uden adgang til nettet.

Hvis man allerede har installeret Ubuntu og vil opgradere, henviser Canonical til, at man selv henter den nye version via nettet.

Ubuntu har rodfæstet sig som en meget udbredt distribution i Afrika, hvor internet-adgangen er begrænset, og man vil gerne bibeholde sin høje status i den region.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.