Ubuntu-succes betyder færre installations-cd'er

Folkene bag Linux-distributionen Ubuntu vil skære ned på antallet af de installations-cd'er, der uddeles gratis. Brugere uden netadgang skal have førsteret, lyder det.

At tage kampen op med Windows 7, Windows Server 2008 og Microsofts kæmpe marketingapparat, kan lyde som en ubarmhjertig opgave.

Det er dog de odds, som Ubuntu i øjeblikket står overfor.

I disse timer lægger udviklerne nemlig sidste hånd på den 11. udgave med navnet Karmic Koala, som sendes på gaden torsdag 29. oktober.

Trods den gigantiske modstander er der succes at spore hos frikodefolket. Succesen udmønter sig lidt paradoksalt i, at firmaet bag Ubuntu, Canonical, er blevet nødt til at drosle ned for antallet af de gratis cd-skiver, som styresystemet udsendes på.

Canonical har således proklameret, at firmaet vil stramme reglerne for distributionen af de gratis Ubuntu-cd'er, fordi efterspørgslen er for høj. Det skriver V3.co.uk.

Gratis er ikke gratis
Firmaet, der sponserer distributionen, har gennem de seneste fem år haft et program, der hedder ShipIt, som har sendt gratis installations-cd'er til alle interesserede.

Nu drosler Canonical cd-udsendelserne ned til ét eksemplar per person.

"Selv om cd'erne betegnes som gratis, koster de naturligvis Canonical penge," fortæller Jane Silber, som er firmaets chief operating officer.

"Vi vil gerne fortsætte ShipIt-programmet, men Ubuntus vokseværk betyder, at vi er nødt til at ændre lidt på reglerne, så vi kan finde en balance, der gør, at vi kan fortsætte med at udsende cd-skiver til de brugere, der har brug for det."

Hun fortæller, at man stadig kan bestille en gratis cd, men det er primært til førstegangsbrugere eller personer uden adgang til nettet.

Hvis man allerede har installeret Ubuntu og vil opgradere, henviser Canonical til, at man selv henter den nye version via nettet.

Ubuntu har rodfæstet sig som en meget udbredt distribution i Afrika, hvor internet-adgangen er begrænset, og man vil gerne bibeholde sin høje status i den region.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
IBM nægter at overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere
Interview: IBM afviser at overtage overenskomstforpligtelserne for selskabets nye ansatte fra KMD og Tech Mahindra. Tirsdag mødes IBM med it-fagforbundene for at diskutere fremtiden for de outsourcede medarbejdere. "Vi efterlader ikke nogen på perronen," er meldingen fra HK Privat.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Kundeservice som et konkurrencevåben
Kundeservice har i mange år været ensbetydende med lange telefonkøer, men i dag er situationen heldigvis helt anderledes. Virksomheder bruger det som et vigtigt konkurrenceparameter, og kunderne forventer ligeledes at få den rigtige hjælp, ellers går de til en anden virksomhed. I dette whitepaper gennemgår vi fem simple trin, der kan give jer vigtige konkurrencefordele.