Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

ITST: Vi lytter til EU's regulerings-argumenter

IT- og Telestyrelsen er klar til at genoverveje reguleringen af terminerings-priserne på opkald til såkaldt overtakserede tjenester.

Det kommer som lidt af en overraskelse for IT- og Telestyrelsen, at EU er utilfreds med den danske regulering af de priser, som teleselskaber må tage for, at kunder hos et teleselskab kan ringe til udbydere af såkaldt overtakserede tjenester, som er kunder hos et andet selskab.

"Det er ikke en ny ting, at vi gør sådan her, for sådan har det set ude siden 2002," siger Filip Sundram, konstitueret kontorchef i Markedskontoret i IT- og Telestyrelsen.

IT- og Telestyrelsen har for en måneds tid siden sendt et udkast om afgørelser of TDC's engrospriser til EU, hvilket styrelsen gør hvert eneste år som en fast rutine.

En af de ting, som den danske telestyrelse regulerer, er termineringen af trafik i TDC's fastnet, hvilket for eksempel er, når et opkald fra en kunde hos Telia går til et 90-nummer, som TDC er leverandør af.

IT- og Telestyrelsen regulerer i den forbindelse den pris, som TDC kræver af Telia.

"Hidtil har Kommissionen ikke haft nogen bemærkninger til de her prisafgørelser," siger Filip Sundram.

EU: Unødvendig regulering
I en pressemeddelelse fra EU, som blev udsendt i går, udtaler både telekommissær Viviane Reding og konkurrencekommissær Neelie Kroes sig om de danske regulerings-forhold på området.

"På dette stadium er jeg ikke overbevist om, at situationen i Danmark er så anderledes i forhold til resten af Europa, at det gør det berettiget at regulere terminering af opkald til overtakseringstjenester. Det er grunden til, at Kommissionen nu anmoder IT- og Telestyrelsen om at genoverveje sit tiltag og bringe det i overensstemmelse med den bedste praksis i Europa," lyder det blandt andet fra Viviane Reding.

Både hun og kollegaen Neelie Kroes peger på, at der ikke er brug for regulering, fordi der allerede er konkurrence på området.

Ifølge Filip Sundram fra IT- og Telestyrelsen bunder den danske praksis på området i, at man har vurderet terminerings-markedet ud fra en helhedsbetragtning.

Han er dog samtidig åben over for EU-udmeldingerne.

"De peger selvfølgelig på en relevant problemstilling, må man erkende. Vi er allerede i gang med at kigge på det her marked, og så inddrager vi selvfølgelig deres bemærkninger. Jeg kan jo ikke sige, hvad vi ender med, men det er i hvert fald noget, der skal analyseres nærmere."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere