Artikel top billede

EU-Kommissær Viviane Reding kalder den endelige tekst en sejr for EU-borgernes rettigheder.

EU godkender telepakke efter pirat-problemer

Reformen af EU's telelovgivning blev i nat godkendt efter heftig debat om 'three-strikes'-kabelklipning mod pirater.

Den har været undervejs i årevis og været under forhandling siden november 2007, men nu skulle det være ganske vist.

Reformen af den europæiske tele-lovgivning, også kaldet telekommunikationspakken, blev natten til i dag klokken 0:45 godkendt af Europa-Parlamentet og Ministerrådet.

Det mest omstridte punkt i reformen har bremset den endelige godkendelse i flere måneder.

Det drejer sig om den såkaldte three-strikes-model, der går på, at det skal være muligt at klippe internet-brugeres adgang til nettet, hvis de i tre tilfælde afsløres i at kopiere noget ulovligt.

Diskussionen har blandt andet handlet om, hvorvidt ISP'erne bare skal kunne klippe forbindelsen, eller om der skal en dommer med ind over.

Det blev de enige om

I den endelige telepakke er retssats-principperne blevet fremhævet, så det ikke er muligt at klippe en internetbrugers forbindelse uden videre.

I teksten, der nu er godkendt, lyder det således:

"Medlemsstaternes handlinger, når det kommer til slutbrugernes adgang til eller brug af services og applikationer gennem elektroniske kommunikations-netværk, skal respektere de fundamentale rettigheder og personlige friheder, som det er garanteret i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og de generelle principper om retsstater."

Ifølge EU's telekommissær Viviane Reding er den ekstra tilføjelse til teksten en sejr for de europæiske borgeres frihedsrettigheder.

En sejr for friheden

"Three-strikes-love', der betyder, at internet-forbindelsen kan afbrydes, uden at der først har været en fair og upartisk procedure eller uden en effektiv og rettidig domstolskontrol, vil helt sikkert ikke blive en del af europæisk lovgivning," udtaler Viviane Reding.

Også den danske politiker Emilie Turunen, der er medlem af Europa-Parlamentet for SF, kalder den endelige aftale for en sejr.

"Det er vigtigt at understrege, at det her ikke det samme som at blåstemple ulovlig fildeling. Omvendt kan vi ikke have, at private firmaer kan gå rundt at lege dommere og lukke for folks netforbindelser i tide og utide. Adgang til internet er noget helt nødvendigt og grundlæggende for de fleste mennesker, og det skal kun være en uafhængig dommer, der har mulighed for at tage den fra én, skriver Emilie Turunen i en e-mail til Computerworld.

Det er primært Frankrig og Storbritannien, der har været fortaler for three-strikes-modellen, og Storbritannien har allerede varslet, at de er på vej med en three-strikes-model, der skal dæmme op for pirateriet.

Læs mere om de øvrige punkter i telepakken her.

Se teksten om klipning af forbindelser

The new Internet Freedom Provision

Article 1(3)a of the new Framework Directive

"Measures taken by Member States regarding end-users' access to or use of services and applications through electronic communications networks shall respect the fundamental rights and freedoms of natural persons, as guaranteed by the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms and general principles of Community law.

Any of these measures regarding end-users' access to or use of services and applications through electronic communications networks liable to restrict those fundamental rights or freedoms may only be imposed if they are appropriate, proportionate and necessary within a democratic society, and their implementation shall be subject to adequate procedural safeguards in conformity with the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms and general principles of Community law, including effective judicial review and due process. Accordingly, these measures may only be taken with due respect for the principle of presumption of innocence and the right to privacy.

A prior fair and impartial procedure shall be guaranteed, including the right to be heard of the person or persons concerned, subject to the need for appropriate conditions and procedural arrangements in duly substantiated cases of urgency in conformity with the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms . The right to an effective and timely judicial review shall be guaranteed."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere