Ny kommune-chef til koncert på KMD's regning

Endnu en kommunaldirektør har været til koncert betalt af KMD. Kort efter landede KMD en ordre på 48,7 millioner kroner uden om udbud.

Kommunaldirektøren i Hillerød Kommune og hans kone fik en Madonna-koncert og middag betalt af KMD.

Kort efter indgår kommunen en kontrakt til 48,7 millioner kroner med KMD uden om udbud.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afsløringen kommer i kølvandet på Computerworlds artikler om kommunale topchefers rock-koncert, golfturneringer og fodboldkampe betalt af it-leverandøreren KMD.

I Hedensted Kommune var kommunaldirektøren dog ikke til Madonna-koncert, men i stedet til lidt hårdere rock i form af en AC/DC-koncert i Parken med betalt overnatning.

Hedensted Kommune erkender i dag, at den skulle være gået i udbud med den ordre, der i stedet tilfaldt KMD uden om udbud.

I Hillerød Kommune fik kommunaldirektøren, der i øvrigt tidligere har været meget lidt snakkesalig, da Computerworld satte fokus på kommunens store kontrakt med KMD, også middag betalt af KMD.

Det skete umiddelbart inden Madonna-koncerten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afviser kritik
Kommunaldirektøren afviser over for avisen, at billetter og mad fra KMD er et problem.

"Når man vælger at sige ja tak til de ting, så gør man det bevidst. Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse. Jeg mener, at jeg uden problemer kan stå på mål for, hvad jeg deltager i af kundearrangementer. Som kommunaldirektør kan man skille skæg for sig og snot fra sig, og det kan jeg. Og hvis man ikke kan det, har man et ledelsesproblem," siger kommunaldirektør Peter Zahlekjær til avisen.

Borgmesteren indskærper nu reglerne over for de ansatte i kommunen.

Sekretariatschef: Ingen gaver over 200 kroner
Computerworld har tidligere søgt aktindsigt i kommunen, hvor en del af anmodningen lød:

"Vi ønsker ligeledes indsigt i alle gaver, som borgmesteren, medlemmer af økonomiudvalget eller kommunens personale måtte have modtaget fra KMD eller SAP. Herunder gaver som kommunaldirektøren, økonomidirektøren eller it-chefen måtte have modtaget fra KMD eller SAP."

I afgørelsen fra kommunen lød det:

"Endelig kan jeg oplyse, at ingen i Hillerød Kommune, ifølge vores vurdering, har modtaget gaver fra KMD med en værdi på over 200 kroner."

Afsender af afgørelsen var fra kommunens sekretariatschef.

Kommunalchef: Jeg betragtede det ikke som gave
I dag siger Peter Zahlekjær til Computerworld om afgørelsen:

"Svaret på, hvorfor vi ikke har opgivet det som gave, er, at jeg ikke har betragtet det at deltage i KMD-kundearrangementer som andet og mere end kundearrangementer, hvor der er mulighed for at netværke. Og ikke at betragte som en gave."

Så du betragter ikke KMD-arrangementer som gaver?

"Altså, jeg har hidtil ikke betragtet KMD-arrangementer som en gave. Og hvis det er at betragte som en gave, så vil jeg da i sagens natur straks ophøre med at deltage i den slags ting," siger han til Computerworld.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige."
"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.