Ny kommune-chef til koncert på KMD's regning

Endnu en kommunaldirektør har været til koncert betalt af KMD. Kort efter landede KMD en ordre på 48,7 millioner kroner uden om udbud.

Kommunaldirektøren i Hillerød Kommune og hans kone fik en Madonna-koncert og middag betalt af KMD.

Kort efter indgår kommunen en kontrakt til 48,7 millioner kroner med KMD uden om udbud.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afsløringen kommer i kølvandet på Computerworlds artikler om kommunale topchefers rock-koncert, golfturneringer og fodboldkampe betalt af it-leverandøreren KMD.

I Hedensted Kommune var kommunaldirektøren dog ikke til Madonna-koncert, men i stedet til lidt hårdere rock i form af en AC/DC-koncert i Parken med betalt overnatning.

Hedensted Kommune erkender i dag, at den skulle være gået i udbud med den ordre, der i stedet tilfaldt KMD uden om udbud.

I Hillerød Kommune fik kommunaldirektøren, der i øvrigt tidligere har været meget lidt snakkesalig, da Computerworld satte fokus på kommunens store kontrakt med KMD, også middag betalt af KMD.

Det skete umiddelbart inden Madonna-koncerten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afviser kritik
Kommunaldirektøren afviser over for avisen, at billetter og mad fra KMD er et problem.

"Når man vælger at sige ja tak til de ting, så gør man det bevidst. Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse. Jeg mener, at jeg uden problemer kan stå på mål for, hvad jeg deltager i af kundearrangementer. Som kommunaldirektør kan man skille skæg for sig og snot fra sig, og det kan jeg. Og hvis man ikke kan det, har man et ledelsesproblem," siger kommunaldirektør Peter Zahlekjær til avisen.

Borgmesteren indskærper nu reglerne over for de ansatte i kommunen.

Sekretariatschef: Ingen gaver over 200 kroner
Computerworld har tidligere søgt aktindsigt i kommunen, hvor en del af anmodningen lød:

"Vi ønsker ligeledes indsigt i alle gaver, som borgmesteren, medlemmer af økonomiudvalget eller kommunens personale måtte have modtaget fra KMD eller SAP. Herunder gaver som kommunaldirektøren, økonomidirektøren eller it-chefen måtte have modtaget fra KMD eller SAP."

I afgørelsen fra kommunen lød det:

"Endelig kan jeg oplyse, at ingen i Hillerød Kommune, ifølge vores vurdering, har modtaget gaver fra KMD med en værdi på over 200 kroner."

Afsender af afgørelsen var fra kommunens sekretariatschef.

Kommunalchef: Jeg betragtede det ikke som gave
I dag siger Peter Zahlekjær til Computerworld om afgørelsen:

"Svaret på, hvorfor vi ikke har opgivet det som gave, er, at jeg ikke har betragtet det at deltage i KMD-kundearrangementer som andet og mere end kundearrangementer, hvor der er mulighed for at netværke. Og ikke at betragte som en gave."

Så du betragter ikke KMD-arrangementer som gaver?

"Altså, jeg har hidtil ikke betragtet KMD-arrangementer som en gave. Og hvis det er at betragte som en gave, så vil jeg da i sagens natur straks ophøre med at deltage i den slags ting," siger han til Computerworld.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
KMD tippede Tech Mahindra om opsigelse af tryghedsaftaler
KMD gjorde Tech Mahindra opmærksom på, at selskabet ville opsige sine tryghedsaftaler i foråret. Få uger senere fulgte Tech Mahindra trop og lavede samme manøvre. "Tech Mahindra er en stor samarbejdspartner for KMD, og vi gav dem en orientering om, at KMD påtænkte at opsige tryghedsaftalerne. På det tidspunkt var vores egne medarbejdere også orienteret," lyder det fra KMD.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Amazon kan komme til at lide samme skæbne som Uber i Danmark - fagbevægelse ruster sig til kamp
Den danske fagbevægelse står klar til at give Amazon en varm velkomst på det danske marked. Spørgsmålet er derfor om et stærkt samarbejde mellem på den side detailbranchen og internethandlen og på den anden side fagbevægelsen vil kunne skabe et bolværk mod Amazons indtog, eller om Amazon har lært af Uber og Ryanairs fejl?
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.