Artikel top billede

It-chef i Egedal Kommune og formand for Foreningen af Kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen, vil have det faglige i centrum.

It-formand: Fint med farvel til KMD's gaveregn

Formanden for Foreningen af Kommunale it-chefer hilser KMD's gavestop velkommen.

KMD's meldning om gavestop til kommunale embedsmænd hilses velkommen af formanden for Foreningen af Kommunale it-chefer, Jørgen Kristensen.

"Det er helt fint med klare linjer," siger han.

Han peger dog på, at it-cheferne næppe er dem, der har boltret sig mest i KMD-hygge de seneste år.

"Sidst i 90'erne var vi vist mere interessante," siger han.

I stedet understreger han, at de afsløringer, der har været de sidste uger, giver et uholdbart billede af forvaltningerne generelt.

"Det er fair nok med faglige arrangementer, men ting i stil med Bruce Springsteen-koncerter i Herning eller andre koncerter handler altså ikke om it eller andet fagligt," siger han.

Formanden, der også er it-chef i Egedal Kommune, referer her til sagerne om de to kommunaldirektører, der har været til henholdvis koncert med AC/DC og Madonna på KMD's regning.

I stedet vil it-chefernes forening satse på studieture - hvor det faglige altså er i hovedsædet, understreger han.

Kommunaldirektør: Det eneste rigtige
Computerworld har også talt med kommunaldirektøren i Kolding Kommune, Ingemann Olsen.

Han understreger, at han aldrig har været på ture med KMD.

"Jeg går aldrig til fodbold, jeg går ikke til håndbold, jeg spiller ikke golf, og jeg går ikke på jagt. Så det er lidt svært at hælde noget ned over hovedet på mig," siger han.

Han hilser også KMD's melding velkommen.

"Det er en uskik med virksomheder, der smører. Det er ikke en opgave for KMD at rende rundt her på kontorerne og smøre medarbejderne," siger Ingemann Olsen.

Han peger på, at alene fordi det fører til mistanke om korruption, er det uheldigt.

Ikke Indre Mission

Kommunaldirektøren advarer dog samtidig imod at gå i alt for små sko.

"Ingen skal få mig til at tro, at nogen har besluttet noget, fordi de har fået en eller anden fedtemad på en eller anden restaurant," siger han.

"Det kan også blive mere helligt end Indre Mission," siger Ingemann Olsen.

Han understreger, at de færreste folk i hans organisation kan tage beslutninger om eksempelvis 10 millioner kroners KMD-kontrakter alene.

Derfor undrer han sig også over alt smørelsen, som han generelt ser forsøg på.

"Men det er nok, fordi de tror, at det giver goodwill. Enhver sælger forsøger at overbevise kunden om, at hans virksomheds produkt er bedst, og vejen til det er at blive venner med kunden," siger han.

Men han vurderer, at effekten af smørelsen må være minimal.

Udbud dæmmer op

Kommunaldirektøren siger, at tilbud om smørelse er udbredt.

"Computer-verdenen er kun en brøkdel af det. Det er mindst ligeså meget entreprenør-branchen, nybyggeri og alt muligt andet," siger han.

Han peger på, at udbud faktisk kan mindske smørelsen og mistanken.

"Desto mere udbud, vi får, desto mere falder sandsynligheden for smørelse," siger Ingemann Olsen.

Kommunaldirektøren peger på, at der via udbud er klare objektive kriterier for at vælge leverandør.

"I stedet for bare at ringe til en leverandør," siger han.

Afsløringerne om KMD's gaver udspringer netop af en sag, hvor cirka hver tredje af landets kommuner er under mistanke for at have brudt udbudsreglerne og tegnet kontrakt med KMD uden at gå i udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere