Artikel top billede

Her er KMD's nye regler for gaver til embedsmænd

KMD har trukket i nødbremsen i det store gaveræs til kommunale embedsmænd. Læs her, hvad embedsmændene fremover må modtage.

I knap 40 år har KMD og kommunerne været ekstremt tæt koblet sammen. Og i årevis har KMD smurt kommunale embedsmænd med gaver i form af alt fra golfturneringer til rock-koncerter.

Men efter en stribe afsløringer er det nu slut. Det kan man læse i KMD's nye retningslinjer her.

Af retningslinjerne fremgår det blandt andet, at det er slut med billetter til koncerter og sportsbegivenheder.

KMD har udover seks punkter opridset en række eksempler, der skal illustrere, hvad der fremover er tilladt og ikke tilladt.

KMD's eksempler

Tre af eksemplerne er gengivet her:

Kan KMD godt arrangere en golfturnering og invitere embedsmænd og politikere med?
Svar. Nej. Da KMD betaler for greenfee, frokost mv. vil dette blive betragtet som en gave.

Kan KMD give gratis billetter til koncerter, sportsarrangementer og lign.?
Svar. Nej, det betragtes som en gave og er derfor ikke tilladt.

Kan KMD invitere en gruppe kommunaldirektører til et arrangement med en efterfølgende middag og overnatning.
Svar. Ja, hvis der er et fagligt arrangement forbundet med det, og at det ikke kan betragtes som et "luksus"-ophold. Der skal desuden foreligge en skriftlig agenda for arrangementet, og der skal efterfølgende følges skriftligt op overfor deltagerne.

Koncerter, golf og fodbold

Computerworld beskrev for et par uger siden, hvordan kommunaldirektøren i Hedensted Kommune fik en AC/DC-koncert med overnatning betalt af KMD.

Siden kom det frem, at embedsmænd i Brønderslev Kommune "indimellem" ulovligt modtager VIP-fodboldbilletter af KMD.

Og endelig oplyste en kulturdirektør fra Norddjurs Kommune, at KMD hvert år betaler green fee, præmier og middag i forbindelse med golfturneringer for kommunale ansatte fra hele landet. Det fik en ekspert til at kalde det "bestikkelse".

Dråben flød tilsyneladende over, da Frederiksborgs Amts Avis kunne fortælle, at også kommunaldirektøren i Hillerød Kommune nød koncerter på KMD's regning.

Han havde konen med, og de fik også en middag inden Madonna-koncerten betalt af KMD.

Fælles for kommunerne er, at de enten har købt it-systemer uden om udbud af KMD, eller de ligger i forhandlinger om det.

I den sag har Computerworld beskrevet, hvordan mødereferater fra møder med embedsmænd og KMD og andre dokumenter enten aldrig er oprettet eller pludselig er pist væk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere