Artikel top billede

"Det er med bekymring, at TDC har overtaget DONG's fibernet," siger Waoo-direktør Anders Christjansen. Foto: Waoo.

Bredbåndsfirma føler sig frosset ud af TDC's fibernet

Det er ikke til at drive forretning i TDC's fibernet, lyder det fra elselskabernes fælles bredbåndsudbyder, Waoo.

I disse dage er TDC ved at færdiggøre den aftale, som bredbåndsudbyderne i teleselskabets fibernet i hovedstadsområdet bliver tilbudt fra næste år. Og ifølge bredbåndsfirmaet Waoo er der udsigt til en dårlig aftale for udbyderen.

"De nuværende vilkår er ok, men de er blevet opsagt af TDC og udløber ved årets udgang, og vi ved ikke andet, end at de vilkår, som TDC har stillet os i udsigt til næste år, ikke er gode," siger administrerende direktør Anders Christjansen fra Waoo.

Selskabet Waoo fik sit navn i tirsdags, efter at 15 el- og fibernetselskaber i november sidste år slog sig sammen i en alliance, der skal udfordre TDC på det private bredbåndsmarked. Det sker ved at fusionere de to bredbåndsudbydere Smile Content og Profiber, som i forvejen leverer bredbåndstjenester i hovedparten af elselskabernes fibernet.

Smile Content leverer allerede bredbåndstjenester i hovedstadsregionens fibernet, som TDC sidste år købte af energiselskabet DONG.

"Det er med bekymring, at TDC har overtaget DONG's fibernet, for vi vil jo godt blive ved med at tilbyde vores triple play og andre produkter gennem Smile Content, og vi betragter os jo som et produkt- og indholdsselskab, der i dag udbyder på landsdækkende plan. Men de vilkår, vi får fra TDC, er lige nu ikke sådan, at vi kan være landsdækkende," fortæller Anders Christjansen.

TDC: Det er et forhandlingsspil
Meldingen fra Waoos Anders Christjansen undrer TDC's Ole Hvelplund, der vicedirektør i TDC samt ansvarlig for engrossalg i telekoncernen.

"Det er ikke mere end 14 dage siden, at jeg var ude ved Anders Christjansen for at snakke med ham omkring det her. Dengang udtrykte han ikke helt så stor utilfredshed, for vi er stadig i drøftelser omkring modellen, og vi kommer med et nyt udspil inden for tre ugers tid," siger Ole Hvelplund.

Umiddelbart vurderer Ole Hvelplund, at der er tale om et forhandlingsspil.

"Det ser det ud til, for Anders (Christjansen, red.) ved godt, at vi er i gang med at kigge på noget, som vi kan komme tilbage til ham med," fortæller TDC-vicedirektøren.

I dag er der syv udbydere, og de afventer ligesom Waoo et endeligt udspil fra TDC.

"Det er det samme forløb, vi kører med de andre. Vi kører det parallelt, så alle sammen får det samme tilbud stort set samtidigt," siger Ole Hvelplund.

Waoos Anders Christijansen holder dog fast i, at TDC skal komme med et mere favorabelt udspil, hvis det skal være muligt for Waoo som fremmed udbyder at tilbyde triple play i TDC's fibernet. Han vil dog ikke svare på, om han efterlyser regulering af TDC's fibernet i hovedstadsregionen.

"Jeg er forretningsmand, og jeg vil gerne have gode vilkår. Om jeg får dem på den ene, anden eller tredje måde er ikke så afgørende. Vi skal bare have en fornuftig forretning, der kan hænge sammen, og at vores kunder i København og Nordsjælland også får adgang til de oplevelser, vi kan tilbyde," siger Anders Christjansen.

TDC's YouSee er klar i fibernettet

YouSee, der er TDC's egen udbyder af kabel-tv, meldte i tirsdags, at selskabet er klar til at udbyde til produkter i fibernettet. Også selvom de sidste detaljer om aftalen efter nytår ikke ligger helt fast.

"YouSee får de vilkår, som de andre også kan få. Der er ikke nogen forskelsbehandling der," siger Ole Hvelplund

Hvordan kan det være, at YouSee allerede nu melder ud, at selskabet er klar til at være i fibernettet, når de andre ikke har forhandlet deres forretningsmodeller klar?

"De andre har vilkår klar. De har nogle vilkår, som gælder for i år, og de kender også niveauet på de vilkår, som der er efterfølgende. Vi har forhandlet i løbet af foråret om, hvordan tingene skal skrues sammen, og hvordan arbejdsdelingen og den slags ting skal være. Det, at YouSee er på nettet, har ikke noget med det andet at gøre," forklarer han.

Ole Hvelplund regner med, at antallet af aktører i det tidligere DONG-fibernet er det samme efter nytår, som det er i dag. Det vil sige syv, hvoraf to af dem er YouSee og YouSee-ejede FastTV.

TDC-vicedirektøren tilføjer, at teleselskabet også har inviteret Waoo ind i teleselskabets kobbernet.

Kort før nytår opsagde TDC aftalen med de udbydere, der var i det tidligere DONG-net. Dengang var der delte meninger om det ny TDC-udspil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere