Artikel top billede

Hjemsendt vicedirektør sad i KMD's Advisory Board

Den nu hjemsendte vicekommunaldirektør sad i KMD's Advisory Board, men afviste at have modtaget nogen former for honorar.

Den nu hjemsendte vicekommunaldirektør, Klaus Christiansen, fra Randers Kommune sad i KMD's Advisory Board.

Det oplyste han den 3. juni til Computerworld.

"Ja, jeg er medlem, udpeget af Økonomidirektørforeningen, og har vel deltaget i en tre-fire møder over det sidste halvandet års tid," skrev han i en mail.

Ifølge foreningens hjemmeside spiller boardet "en central rolle i at præge KMD's strategiske forretningsudvikling og fungerer som en professionel sparringspartner for KMD's ledelse".

Vicekommunaldirektøren afviste blankt, at han skulle have modtaget honorar fra KMD.

"Jeg modtager ingen honorar for opgaven og heller ikke i andre sammenhænge," skrev han dengang i mailen.

Ingen større gaver

Kommunen oplyste i januar, at Klaus Christiansen ikke havde modtaget nogen større gaver af KMD. Det skete, efter at Computerworld søgte om aktindsigt.

"Kommunaldirektøren, vicekommunaldirektøren og it-chefen får hvert år til jul en mindre gave fra KMD typisk bestående af enten to flasker vin eller en magnum flaske vin," skrev kommunen dengang.

Samtidig oplyste kommunen, at: "byrådssekretariatet, kommunaldirektøren, vicekommunaldirektøren og it-chefen ikke er bekendt med, at andre af kommunens medarbejdere eller byrådsmedlemmer har modtaget gaver fra KMD".

Hillerød-boss røg

Tidligere er Hillerød Kommunes kommunaldirektør blevet sendt hjem og har siden opsagt sin stilling.

Angiveligt var grunden her, at han havde rådgivet økonomiudvalget forkert, da kommunen tegnede en 50 millioner kroners KMD-kontrakt uden om udbud.

Det kom samtidig frem, at kommunaldirektøren og hans kone havde modtaget billetter til Madonna-koncert og middag af KMD.

Og så oplyste kommunen i øvrigt i en aktindsigt helt tilbage omkring årskiftet, at ingen i kommunen havde modtaget gaver på over 200 kroner.

Ligesom en falsk kalender med oversigt over kommunaldirektørens gøren og laden blev tilsendt Computerworld.

Antal KMD-systemer uden udbud?

Randers Kommune står på Konkurrencestyrelsens liste over de 29 kommuner, der ulovligt har tegnet KMD Opus-kontrakt med it-giganten uden om udbud.

Ifølge pressemeddelelsen fra Randers Kommune undersøges de nærmere forhold vedrørende indgåelse af "en betalingsaftale med KMD til en samlet værdi på 42 millioner kroner. En betalingsaftale er en hovedaftale om flere systemer fra KMD".

Computerworld har i øjeblikket en ansøgning om aktindsigt liggende hos kommunen for at få afklaret, om kommunen også har tegnet en KMD Opera-kontrakt uden om udbud.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Klaus Christiansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere