Nedtælling til dansk boom i e-handel

Nu kommer ketchup-effekten, melder de danske leverandører af e-handelssoftware. De byder på løsninger tæt integreret med virksomhedspakker som SAP’s R/3, Concorde og Navision.

Af Dorte Toft

Først kom de dryppende - de danske virksomheder, der tog potentialet i e-handel alvorligt. Men nu kommer ketchup-effekten.
Flere danske leverandører af e-handelssoftware er i hvert fald enige om, at erhvervslivets nysgerrighed over for e-handel er afløst af strategier, planer og softwarekøb.
ComputerWorld erfarer således, at pioneren inden for dagligvarehandel, ISO, snart får konkurrence fra de andre store kæder.
Hos Columbus IT Partner Groupware, der nu debuterer med e-handelspakken Coins, trak en to-dages konference for nylig 100 interesserede virksomheder, og der er allerede ingået kontrakter.
– Coins er tæt integreret med Concorde, og i betragtning af, at Columbus har godt 600 Concorde-kunder, er der tale om en imponerende interesse, siger salgsdirektør Christian Egeskov, Columbus IT Partner.
Hos Navision Software har man selv integreret sit økonomisystem med en såkaldt Web-shop.

Flere afprøver
– Og vi har flere danske virksomheder i gang med en slags afsluttende afprøvning af deres Web-butikker, så vi sikrer, at butikken er bedst mulig, når starten går, siger produktdirektør Torben Wind, Navision Software.
Web-shoppen blev præsenteret på det amerikanske marked i november sidste år på den store Comdex-udstilling i Las Vegas.
– Indtil nu har interessen i USA været langt større end i Danmark, men nu fornemmer vi klart interessen herhjemme.
Hos The Vision Factory, der var allertidligst ude med softwaren Catalog, står man lige foran premieren på en løsning med et stort potentiale.
– Om få måneder kommer vi med en løsning, der er tæt integreret med SAP’s populære R/3-system. Og flere af Nordens top-ti virksomheder, som er R/3-brugere, starter Web-butikker i oktober-november, oplyser Mogens Nielsen, administrerende direktør for The Vision Factory.
Det danske firma har også haft snablen inde i det allerhemmeligste, hvad angår R/3. Firmaet Pandesic, der er oprettet af tyske SAP og Intel med e-handel som speciale, baserer sin front-løsning på det danske software.
– Vi har fået et dybt kendskab til R/3, men der er ikke tale om samme software. Og vi går ikke i konkurrence med vores egen kunde, for vi retter os mod Europa, mens Pandesic vender sig mod USA, siger Mogens Nielsen. Han tilføjer, at Catalog i øvrigt også er integreret med andre økonomisystemer og heriblandt Navision Financials.

Anden generation
Softwareleverandørerne lægger alle vægt på, at der er tale om andengenerations-løsninger. Mens førstegeneration typisk var software udelukkende til Web-butikker gælder det nu, at løsningen er integreret med den bagved-liggende virskomhedspakke.
– Vi laver hele kommunikationen til “bagbutikken”. Til det eksisterende lagerregister, økonomisystemet med videre. Når et firma får en ordre, er det dermed ligegyldigt, om den kommer via Web-butikken eller pr. brev. Prisændringer slår øjeblikkeligt igennem, og individuelle kunderabatter gælder begge steder. Der er ikke noget dobbeltarbejde, siger Navisions Torben Wind
.
Standardsoftware
Hans løsning er baseret på Microsofts Site Server, hvilket indebærer, at Web-shoppen får øget funktionalitet i takt med, at der kommer nye versioner af Microsoft-softwaren.
Columbus IT Partner har valgt konkurrentens software - IBM’s Lotus Domino som udgangspunkt. Coins-løsningen er udviklet til Concorde XAL og C5, men den kommer i september også til den nye Concorde, Axapta.
Salgsdirektør Christian Egeskov tror, at om et år til halvandet vil hver anden virksomhed, der anskaffer sig en virksomhedspakke, kræve e-handelsfunktionalitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere